Kérdések és Válaszok

Be kell legyen vezetve a vonalas telefon a házba?

Több megoldás is létezik az átjelzésre, ebből a telefonos csak az egyik. Ezen kívül tudjuk még fogadni a rádió, GSM modul és GPRS modul jelzéseit. Ezek vezeték néküli kapcsolatot biztosítanak

Milyen jogosultságai vannak a járőröknek?

Feltartóztahatják az elkövető(ke)t a hivatalos szerv kiérkezéséig. Lőfegyver nincs, de fegyvernek minősülő tárgyak vannak Náluk. Pl. gumibot, gázspray.

Hogy jutnak a járőrök be?

Kapukulcsot szoktak tartani maguknál, mely egy kóddal van ellátva, nincs rajta név vagy cím. Társasház esetében a kapukód is megfelel. A házba nem mennek be, bejárati ajtóhoz kulcsot nem fogadunk el. A házat kívülről járják körbe, hiszen a behatolás nyomai látszanak az ablakokon, ajtón

Honnan tudom, hogy megfelelően működik a riasztó, vagyis fog-e jelezni ha baj van?

A riasztótól napi szinten tesztjeleket kapunk, így lehetünk biztosak benne, hogy működik a kapcsolat közte és távfelügyeleti központunk között. A riasztáson kívül még számos más adatot is kapunk, például akkumerülésről vagy áramszünetről. Ezen kívül tanácsos legalább évente egyszer egy karbantartást elvégeztetni a rendszeren.

Mi a teendő, ha melléütöttem a kódot, esetleg nem ütöttem be elég gyorsan és riaszt a készülék?

Ilyenkor azt szoktuk tanácsolni, hogy telefonáljon be ügyeletünkre és mondja le a kivonulást, hogy a járőrök ne menjenek ki feleslegesen. Természetesen titkos jelszó bemondása szükséges, ahhoz hogy azonosíthassuk Önt. Kollégáink abban is tudnak segíteni, hogy a riasztó abbahagyja a hangoskodást. A pánikriasztást és a kényszerített nyitást nem lehet lemondani, hiszen ezek arra az esetre vannak, ha támadás éri Önt.

Nincs még riasztó a házamban, mennyibe kerül a beszerelése?

A riasztórendszer telepítése egyéni, személyreszabott dolog. Teljes mértékben attól függ, milyenek a ház adottságai, a környezet és az Ön igényei. Számos variáció létezik már az eszközökből és mint minden, ez az ágazat is folyamatosan fejlődik, bővül. Külön részelgünk van szakértő és tanácsadó Kollégákkal, akiknek az a feladatuk, hogy helyszíni bejárás és/vagy egy email-ben elküldött alaprajz alapján megtervezzék a védelmi rendszert. Ezután tudunk árajánlatot összeállítani.

Kutyát tartok a házamban és kint is sok állat járkál a kertben. Lehet így riasztóm?

Léteznek úgynevezett kisállat védett érzékelők. Ezek kiszűrik a kistestű állatok mozgását és nem riasztanak rá.

Éppen egy építkezés/lakásfelújítás közepén vagyok, aktuális lehet a riasztóval foglalkozni?

A riasztónak áramellátásra van szüksége, így a vezetékek kialakításánál és bevezetésénél nagyon is hasznos a riasztónak is előkészíteni a vezetékeket, vagy legalább a csatornát. Akkor is, ha a közeli jövőben nem tervezzük még a beszerelését. Léteznek vezeték nélküli rendszerek, amik akkumulátorral működnek, ám ezekben az akkukat rendszeresen cserélni kell.

Akkor is szeretnék védelmet, ha otthon tartózkodom. Ez is megoldható?

A riasztó nem csupán mozgásérzékelőkből áll. Léteznek úgynevezett nyitás- illetve üvegtörés érzékelők. Ezek, ahogy a nevük is sejteti, a nyílászárók nyitására és betörésére jeleznek. Külön lehet választani azoktól az érzékelőktől, melyek a benti mozgást figyelik. Tehát nyugodtan közlekedhet a házban, de mégis van védelem rajta. Ezen kívül még számos más megoldást is kínálnak szakértő Tanácsadóink.

Mi történik ha áramszünet van? Nem működik a riasztó?

Van benne szünetmentesítés céljából akkumulátor, ez több óráig bírja. Ha új, akár egy egész napig is.

Nem találta meg a választ a kérdésére?
Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi telefonszámon és mindenben a segítségére leszünk!
+36 1 315 0980 (0-24)

Eldöntötte mit szeretne?
Ajánlatot kérek!

Segíthetünk a döntésben?
Ingyenes felmérés!

Nem tud választani?
Visszahívást kérek!