Tűzjelző rendszerek távfelügyelete

A ProSec Kft. megtalálható a tűz és hibaátjelzést fogadó távfelügyeletek listáján.

54/2014. (XII. 5.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzat
156. § (1) Az állandó felügyelet biztosítása mellett a tűzjelzést automatikus átjelzéssel továbbítani kell az első fokú tűzvédelmi hatóság által meghatározott, a katasztrófavédelmi szerv által felügyelt helyre (...)
257. § (1) Tűzjelző berendezések esetében a féléves rendszeres felülvizsgálat és karbantartás során az üzemeltető biztosítja, hogy a jogosult személy
a) ellenőrizze a tűzjelző berendezés (távkezelő, távkijelző egység) üzemeltetésének személyi feltételeit (...)
g) tűz- és hibaátjelző berendezés esetén ellenőrizze a kapcsolatot a fogadó állomások (összevont ügyelet, tűzoltóság, távfelügyeleti állomás) felé és
h) végezzen el minden további ellenőrzést és vizsgálatot, amit a telepítő, forgalmazó vagy a gyártó előírt.

A ProSec Kft. a szerviz jelzéseket és hibaüzeneteket leválogatva, ezekre saját hatáskörében intézkedik. A diszpécser hívja a megadott értesítendőket, az üzemeltetőt és amennyiben meg van adva, a tűzjelző rendszer karbantartóját.
Ha a beépített tűzjelző és tűzoltó berendezés állandó felügyelete a tűzjelző, vagy oltásvezérlő központ jelzéseinek automatikus átjelzésével a létesítményen kívül kialakított állandó felügyeleti helyre, távfelügyeletre történik, a távfelügyelet köteles a tűzátjelzést az első fokú tűzvédelmi hatóság által meghatározott, a katasztrófavédelmi szerv által felügyelt helyre elektronikus úton továbbítani.
A vagyonvédelmi rendszerbe integrált füstérzékelők jelzésére a ProSec Távfelügyelet a katasztrófavédelmi szerv felé nem intézkedik.

Mi a menete?
A tűzjelzés automatikusan továbbításra kerül a tűzoltóság felé. Ezzel párhuzamosan a diszpécser hívja az ügyfél által megadott értesítendőket és az ügyfél külön kérésére elindítja a járőrt.
Amennyiben a helyszínen tüzet talál, megteszi a szükséges intézkedéseket, beleértve a hatóság értesítését is.

Az előírt karbantartás elégséges?
A tűzjelző eszközök fel évente végzett felülvizsgálata nem elegendő, amennyiben az átjelzést továbbító eszköz műszaki hibás, vagy nem működik. Ezért a ProSec az átjelző rendszereket is vizsgálja a karbantartás során. Ugyanis a tűzoltósági bejelzéshez szükséges, hogy a tűzriasztás tényét átjelezni tudja az eszköz.

Tűzjelző rendszer karbantartója elvégezheti tűzátjelző eszközök karbantartását?
Nem, speciális végzettség kell a tűz-átjelző berendezések karbantartásához. Munkatársaink tűzátjelző eszközök karbantartásához szükséges jogosítvánnyal rendelkeznek.
Tűzjelző rendszerek távfelügyelete a ProSec-nél!
Ha érdeklődni szeretne legújabb akciónkról a tűzoltósági átjelzés szolgáltatásunkkal kapcsolatban kattintson ide, vagy keresse fel munkatársunkat közvetlenül ezen az elérhetőségen. /+361 315 0980, vagy elérhetőségeink egyikén

Kérjen ajánlatot, ide kattintva!

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 2002 - 2021 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?