Tűzjelző rendszerek távfelügyelete

Mit jelent a tűzátjelzés?


A tűzátjelzés egy speciális, három résztvevős távfelügyeleti szolgáltatás, melyet kizárólag korlátozott számú távfelügyeleti cég tud nyújtani. Nem tévesztendő össze a vagyonvédelmi rendszerbe integrált füstérzékelők távfelügyeletével.

Miért van szükségünk tűzjelző rendszerek távfelügyeletére?


Az épület használatba vételének egyik feltétele, hogy a hatóság kötelezi az üzemeltetőt a tűzátjelzés automatikus továbbításra egy katasztrófavédelmi szerv által felügyelt helyre.

Jogi háttér:


Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) meghatározza azon létesítmények körét, ahol kötelező az automatikus tűzjelző rendszer kiépítése.

54/2014. (XII. 5.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályza 156. § (1) rendelkezik a tűzátjelzésről.

Hogyan működik a tűzátjelzés?


Ebben a konstrukcióban az ügyfél a távfelügyeleti céggel arra szerződik, hogy a tűzjelző rendszerének tűzjelzéseit automatikusan továbbítja a tűzoltóság felé, aki kivonul a helyszínre.

A távfelügyelet a szerviz jelzéseket és hibaüzeneteket kiválogatja a tűzjelző rendszer jelzései közül és azokra saját hatáskörében intézkedik, azaz értesíti az üzemeltetőt és a tűzjelző rendszer karbantartóját. Rendelkezünk az átjelzéshez szükséges duplikált hardver és szoftver elemekkel, ezáltal biztosítva van a folyamatos és zavartalan működés.

Miért a ProSec?


A ProSec az egyetlen szolgáltató a piacon, amely 24 órás szervizt biztosít az átjelző eszköz működtetéséhez. Cégünk szerződésben áll az Országos Katasztrófavédelemmel, ezáltal rendelkezünk a tűzátjelzés elvégzéséhez szükséges engedéllyel. 30 év távfelügyeleti tapasztalattal a hátunk mögött, szakképzett biztonságtechnikai munkatársaink iránymutatása alapján látjuk el tűzjelző rendszerek távfelügyeletét.
Tűzjelző rendszerek távfelügyelete a ProSec-nél!

Ha érdeklődni szeretne legújabb akciónkról a tűzoltósági átjelzés szolgáltatásunkkal kapcsolatban kattintson ide, vagy keresse fel munkatársunkat telefonon a +361 315 0980 számon, vagy elérhetőségeink egyikén!

Kérjen ajánlatot, ide kattintva!

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2022 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?