Széf távfelügyelet

A széfek biztosítják legféltettebb értékeink védelmét. Bankok és hotelek mellett magánszemélyek is előszeretettel használják pénz és értékes tárgyak megvédésére.

Válasszunk jól!
Széf vásárlás előtt gondoljuk át, hogy mit szeretnénk tárolni benne, milyen értékben és ennek megfelelően válasszunk.

Szintén fontos a széf anyaga, ha iratokat és szerződéseket szeretnénk benne tárolni, akkor mindenképpen tűz és vízálló széfet keressünk.
Győződjünk meg a tanúsítványok meglétéről. Az „UL” és „ETL” minősítések jelentik a tűz- és vízállóságot, ezeket érdemes keresni a széfen. Ha egy széf tűzálló, akkor vízállónak is kell lennie, hiszen gondoljunk csak bele, a tűz eloltásához vízre van szükség.

A legnépszerűbb a bútorszéf, ez található a legtöbb hotelszobában is. Léteznek kulcsos és számkódos típusú változatok is. A bútorszéf közepes védelmet biztosít, olcsó áron.

Léteznek kimondottan utazásra fejlesztett hordozható széfek, általában aktatáska formájúak és tűz-vízállóak. Utazó széfeknél érdemes elkerülni a kulcsos változatokat, hiszen az könnyen elveszíthető.

A rögzíthetőség is egy olyan tulajdonság, amit érdemes figyelembe venni.
A rögzített széfeknél mindig tartsuk be a gyártó és a MABISZ előírásait!
Gondosan válasszuk ki a széf helyét. Fontosabb az intimitás, mint a könnyű hozzáférhetőség. Ne felejtsük, csak megfelelő szilárdságú falazathoz érdemes széfet rögzíteni.

Széfek bekötése riasztórendszerbe
Szinte minden széf és páncélszekrény riasztórendszerbe köthető, vagy gyári előkészítéssel, vagy utólagos kialakítással. A széf védelmét szolgálja a nyitásérzékelő, fúrás, rezgés, vagy testhang érzékelő, mely az illetéktelen, vagy roncsolásos nyitáskor jelez a riasztó rendszeren keresztül. A nyitásérzékelővel a bizonyos időn túli nyitott állapot is jelezhető.
A modern számkombinációs széfeknél lehetőség van pánik kód használatára is. Ekkor a nyitást a riasztórendszer pánik jelzésként értelmezi.

A riasztórendszerbe kötött széfek a távfelügyelettel együtt jelentenek komplex biztonságot!
Ahogy a riasztórendszereknél már többször is hangsúlyoztuk, a riasztók felügyelettel válnak igazán hatékonnyá. A távfelügyelet feladata, hogy riasztás esetén azonnali intézkedés is történjen. Sajnos a riasztó szirénája hiába figyelmezteti a környezetet, nem biztos, hogy ez önmagában elengendő, de a kivonuló szolgálat megakadályozza károkozást, és ha kell biztosítja a helyszínt a rendőrség megérkezéséig.

Válassza a ProSec távfelügyeleti szolgáltatását és mi garantáljuk, hogy a riasztó megszólalása után 10 percen belül kiérkezünk a helyszínre járőreinkkel.

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?