Tervezés, felmérés, tanácsadás

Ingyenes helyszíni felmérés alapján készítjük el ajánlatunkat új riasztó- és kamerarendszerre vagy meglévő rendszerének modernizálására, bővítésére.

Továbbplay_arrow

Szerelés és kivitelezés

Biztonságtechnikai rendszerének garanciális telepítését vállaljuk!

Továbbplay_arrow

Szerviz 24 órán belül

Meghibásodás esetén sürgős esetben munkaidőn kívül is kijavítjuk rendszerük technikai hibáit!

Továbbplay_arrow

Kamera rendszerek

A legkorszerűbb megoldásokat javasoljuk üzleti és lakossági ügyfeleinknek egyaránt!

Továbbplay_arrow

Tűzjelző rendszerek

A tűzjelző rendszer automatikusan továbbítja a jelzéseit távfelügyeletünkre, szükség esetén a tűzoltóságra.

Továbbplay_arrow

Beléptető rendszerek

Egyedi ajánlatunkért nézze meg kínálatunkat!

Továbbplay_arrow

Riasztórendszerek fogalma

A magántulajdon védelmére a legnépszerűbb és leghatékonyabb megoldás a riasztó. Fő szolgáltatásunk megléte is azon alapszik, hogy Ügyfeleink rendelkezzenek egy riasztórendszerrel, aminek az jeleit diszpécser központunk a nap huszonnégy órájában figyeli. De ahhoz, hogy eljussunk a távfelügyeletig, először ismerkedjünk meg a riasztókkal.
A riasztórendszer egyfajta preventív eszközként is szolgál, hiszen a riasztó látványa jelentősen lecsökkenti a betörési kísérlet kockázatát. A betörők nem nagyon kísérelnek meg bejutni olyan helyre, ami valamilyen védelem vagy ellenőrzés alatt áll.
Vezető távfelügyeleti cégként arra törekszünk, hogy a legkorszerűbb és a legkiválóbb eszközökkel dolgozzunk, ezért a fő tevékenységeink hátterében lévő riasztókat mutatjuk be.

Előkészületek

Minden egyes védendő objektum eltérő, ezáltal minden riasztórendszer személyre szabott. A riasztórendszerek általában azonos felépítésűek, de a különböző érzékelőkkel teljesen eltérő funkció betöltésére is alkalmasak. Például más érzékelőket kell telepíteni abban az esetben, ha egy lakóparki, társasházi vagy családi házról beszélünk, ahol háziállat is van, mint egy gyártelep jellegű ipari objektumba. Éppen ezért szisztematikusan csoportosítva végezzük a telepítés előmunkálatainak 4 fázisát, melyek a tervezés, felmérés, a tanácsadás és az ajánlattétel.
Számunkra fontos, hogy a riasztórendszer teljes mértékben megegyezzen ügyfeleink igényeivel, de a megfelelő szakértelemmel készüljön el, ezért a helyszíni szakmai konzultációkat minden esetben díjmentesen végezzük el.
A tervezést két külön kategóriába lehet sorolni: az egyszerűbb, kisebb riasztó rendszerek tervezését elkészítheti a riasztószerelő is, a nagyobb, bonyolultabb rendszerek tervezését csak a Magyar Mérnöki Kamaránál regisztrált vagyonvédelmi tervező végezheti. Tűzvédelmi szempontból nagy kockázatú objektumnál a hatóság előírhatja a gyengeáramú automatikus tűzjelző rendszert létesítését, melyek tervezése szintén külön végzettséget igényel.
A tervezés végeredménye a tervdokumentáció, mely típusát tekintve lehet rendszerterv, engedélyezési terv, ajánlati terv, kiviteli terv, illetve megvalósulási terv. Minden tervnek része a tervezői nyilatkozat és a karbantartási igények megfogalmazása.
A ProSec Kft. több gyártó csúcsminőségű termékeit forgalmazza már hosszú évek óta, mint például az Ajax, DSC, vagy éppen a Paradox. Ezeket a neveket már ismerheti, hiszen megbízhatóságuk révén az országban legelterjedtebb márkákról van szó.
Ajánlatainkban szereplő elektronikai eszközök MABISZ minősítéssel rendelkeznek, a kiépítésre kerülő elektronikai jelző rendszert egyeztetjük a megrendelővel és tájékoztatjuk, hogy milyen besorolású lesz.

Milyen riasztórendszerek léteznek?

Kialakításuk szerint a riasztórendszereket két nagy kategóriába sorolhatjuk: vezetékes és vezeték nélküliekre.

Vezetékes

A kommunikáció a központ és az érzékelők között kábeleken keresztül történik.
Mivel minden összeköttetés kábelen keresztül történik, ezért telepítés során figyelnünk kell a szabotázsvédelemre is, azaz, hogy egy kábel elszakadása vagy szándékos elvágása esetén a riasztórendszer azonnal jelezzen. A vezetékes riasztórendszereket alacsony fogyasztás jellemzi és az eszközök is kedvezőbb árfekvésűek, mint “vezeték nélküli társaik”.
Szintén fontos megemlíteni, hogy habár a mai vezeték nélküli rendszerek is rendkívüli stabilitással rendelkeznek, a vezetékes kapcsolat mégis sokkal megbízhatóbb a mai napig.

Vezeték nélküli

Rádiós úton keresztül történik az összeköttetés a riasztóközpont és az érzékelők között.
Kábelezés nélkül a telepítés sokkal egyszerűbben és tisztábban történik, nincs szükség vésésre és fúrásra. Egyszerű és esztétikus.
Az érzékelők könnyedén elhelyezhetők több szinten keresztül, de a kül- és beltéri kommunikáció is egyszerűen megoldható.

Riasztórendszerek részei

Központ

Ahogy az elnevezéséből is kitalálható ez a rendszer fő alkotóeleme. A központ dolgozza fel és továbbítja a beérkező jelzéseket, melyeket a riasztó különféle érzékelőitől kap.
A központnak minden körülmények között működnie kell, felkészülve a váratlan helyzetekre is, ha illetéktelen próbál hozzáférni vagy tönkretenni az eszközt, az azonnal riasztást generál. Áramszünet esetén sem kell aggódni, hiszen ilyen esetekre való tekintettel van benne egy akkumulátor, aminek köszönhetően még 24 órán keresztül üzemel.

Kezelőegység

A riasztórendszer irányítására szolgáló egység. Többféle típusú és kialakítású is létezik. Beszélhetünk LED-es, LCD kijelzős és érintőképernyős modellekről is. Cégünk különféle kezelőkkel is dolgozik, ezeknek a kezelőknek csupán esztétikai szerepük van, így nem tudjuk azt mondani, hogy az egyik jobban működik, mint a másik. A felhasználó igényeihez alkalmazkodva ajánljuk a különféle lehetőségeket.

Mozgásérzékelő

A riasztórendszer leggyakrabban alkalmazott érzékelője a mozgásérzékelő. Fontos a megfelelő elhelyezés, hiszen kulcsfontosságú, hogy a tér minden területét belássa.
A legtöbb mozgásérzékelő valójában nem a mozgást, hanem a hőváltozást figyeli, de ezen kívül léteznek mikrohullámú, radaros és ultrahangos érzékelők is.
Továbbá léteznek kombinált érzékelők is, a téves riasztások elkerülése végett. Legtöbbször a mikrohullámú érzékelőt kombinálják a passzív infravörös, azaz a hőérzékelővel, a riasztáshoz pedig mindkét érzékelőnek egyszerre kell jeleznie, ezáltal nem kell félnünk egy hirtelen hőmérsékletváltozás okozta téves riasztástól.
A tökéletes lefedettséghez más és más lefedési alakzatú lencséket használnak különböző alakú területek védelmére, például sarok, folyosó, mennyezeti térlátó stb.
A modern mozgásérzékelőknek köszönhetően az se jelent többé gondot, ha háziállat is tartózkodik a helyiségben, ugyanis ilyen esetekre léteznek kisállatvédett mozgásérzékelők, amik nem riasztanak be tévesen, ha kis kedvencünknek sétálni támadna kedve.

Nyitásérzékelő

A nyitásérzékelő a nyílászárók (ajtók, ablakok) védelmére szolgál. Jelez, ha esetleg véletlenül nyitva hagytuk volna, vagy valaki illetéktelenül nyitná ki. A szerkezet két részből áll, egy fix ponton elhelyezett mágnesből, a másik részét pedig a nyílászáró mozgó részén található. A felszerelésekor a cél, hogy a nyílászáró keret a legkisebb elmozdulása esetén az érzékelő elemek egymáshoz képest a lehető legtöbbet távolodjanak.

Hang- és fényjelző

A riasztórendszerek egyik legfontosabb kiegészítője a hang- és fényjelző. Ez figyelmeztet minket, ha valamelyik érzékelő állapotváltozás jelet ad le a központnak. Ezekből az egységekből is meg tudunk különböztetni beltéri és kültéri szirénákat. Ha a kültéri szirénát valaki elkezdi lökdösni, purhabbal megpróbálja kifújni, vagy az áramellátását megszünteti, abban a pillanatban jelez a központnak. Amellett, hogy jelet ad a központnak, még nevéből adódóan figyelemfelkeltő fény és 110 dB-es hangjelzést is lead.

Riasztórendszerek gyártói

Ajax

Fúrás és kosz nélkül telepíthető

Ajax riasztórendszer

Paradox

Számos érzékelő és periféria

Paradox riasztórendszer

DSC

Jó ár érték arány

DSC riasztórendszer

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2022 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?