Kérdések és Válaszok

Be kell legyen vezetve a vonalas telefon a házba?

Több megoldás is létezik az átjelzésre, ebből a telefonos csak az egyik. Ezen kívül tudjuk még fogadni a rádió, GSM modul és GPRS modul jelzéseit. Ezek vezeték néküli kapcsolatot biztosítanak.Milyen jogosultságai vannak a járőröknek?

A bűncselekmény helyszínén az elkövetőt elfoghatják, a hatóság kiérkezéséig visszatarthatják, és átadják. Ha szükséges saját életünk, testi épségünk, valamint ügyfelünk testi épségének (ha otthon tartózkodik a bűncselekmény elkövetésekor) megóvása érdekében, valamint szökés megakadályozása érdekében kényszerítő eszközöket alkalmazhatnak. Pl.: könnygázspray, gumibot, stb.

A járőrgépkocsiban számmal ellátott kulcs van elhelyezve, mely számot riasztáskor a Központi Ügyelet rendelkezésre bocsátja, s ezzel jutnak be a kapun a járőrök. Lakáskulcsot nem veszünk át, csak külön engedéllyel. Társasházak, vagy egyéb objektumok bejutási lehetőségei között van még kapukód, proxy stb.Hogy jutnak be a járőrök?

Kapukulcsot szoktak tartani maguknál, mely egy kóddal van ellátva, nincs rajta név, vagy cím. Társasház esetében a kapukód is megfelel. A házba nem mennek be, bejárati ajtóhoz kulcsot nem fogadunk el. A házat kívülről járják körbe, hiszen a behatolás nyomai látszanak az ablakokon, ajtókón.Honnan tudom, hogy megfelelően működik a riasztó, vagyis fog-e jelezni, ha baj van?

A riasztótól napi szinten tesztjeleket kapunk, így lehetünk biztosak benne, hogy működik a kapcsolat közte és távfelügyeleti központunk között. A riasztáson kívül még számos más adatot is kapunk, például akkumerülésről vagy áramszünetről. Ezen kívül tanácsos legalább évente egyszer egy karbantartást elvégeztetni a rendszeren.Mi a teendő, ha melléütöttem a kódot, esetleg nem ütöttem be elég gyorsan és riaszt a készülék?

Ilyenkor azt szoktuk tanácsolni, hogy telefonáljon be ügyeletünkre és mondja le a kivonulást, hogy a járőrök ne menjenek ki feleslegesen. Természetesen titkos jelszó bemondása szükséges, ahhoz, hogy azonosíthassuk Önt. Kollégáink abban is tudnak segíteni, hogy a riasztó abbahagyja a hangoskodást. A pánikriasztást és a kényszerített nyitást nem lehet lemondani, hiszen ezek arra az esetre vannak, ha támadás éri Önt.Nincs még riasztó a házamban, mennyibe kerül a beszerelése?

A riasztórendszer telepítése egyéni, személyreszabott dolog. Teljes mértékben attól függ, milyenek a ház adottságai, a környezet és az Ön igényei. Számos variáció létezik már az eszközökből és mint minden, ez az ágazat is folyamatosan fejlődik, bővül. Külön részelgünk van szakértő és tanácsadó Kollégákkal, akiknek az a feladatuk, hogy helyszíni bejárás és/vagy egy email-ben elküldött alaprajz alapján megtervezzék a védelmi rendszert. Ezután tudunk árajánlatot összeállítani.Kutyát tartok a házamban és kint is sok állat járkál a kertben. Lehet így riasztóm?

Léteznek úgynevezett kisállat védett érzékelők. Ezek kiszűrik a kistestű állatok mozgását és nem riasztanak rá.Éppen egy építkezés/lakásfelújítás közepén vagyok, aktuális lehet a riasztóval foglalkozni?

A riasztónak áramellátásra van szüksége, így a vezetékek kialakításánál és bevezetésénél nagyon is hasznos a riasztónak is előkészíteni a vezetékeket, vagy legalább a csatornát. Akkor is, ha a közeli jövőben nem tervezzük még a beszerelését. Léteznek vezeték nélküli rendszerek, amik akkumulátorral működnek, ám ezekben az akkukat rendszeresen cserélni kell.Akkor is szeretnék védelmet, ha otthon tartózkodom. Ez is megoldható?

A riasztó nem csupán mozgásérzékelőkből áll. Léteznek úgynevezett nyitás-, illetve üvegtörés érzékelők. Ezek, ahogy a nevük is sejteti a nyílászárók nyitására és betörésére jeleznek. Külön lehet választani azoktól az érzékelőktől, melyek a benti mozgást figyelik. Tehát nyugodtan közlekedhet a házban, de mégis van védelem rajta. Ezen kívül még számos más megoldást is kínálnak szakértő Tanácsadóink.Mi történik, ha áramszünet van? Nem működik a riasztó?

Van benne szünetmentesítés céljából akkumulátor, ez több óráig bírja. Ha új, akár egy egész napig is.Nem találta meg a választ a kérdésére? Segítünk élő szóban!


+36 1 315 0980 (0-24)

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?