Video távfelügyelet

A video távfelügyelet egy gyűjtőfogalom, azon műszaki megoldások összessége, amelyek segítségével a megfigyelt helyszíntől fizikailag máshol elhelyezkedő távfelügyeleti központban intézkedési protokollt kezdeményezünk a beérkező riasztás jelzések és kameraképek hatására.
Ennek legegyszerűbb változata a videó rendszerek műszaki távfelügyelete, amikor a videó rendszer hibaüzeneteire (pl. hálózat kimaradás, kamera jelvesztés, HD hiba) válaszul távfelügyeletet ellátó szolgáltató értesíti az üzemeltetőt, vagy a rendszer karbantartóját. Ezek a jelzések a helyi riasztó központon, vagy közvetlenül a kommunikátor egységen keresztül érkeznek.
A legelterjedtebb, videó távfelügyeletnek nevezett megoldás egymástól független riasztó- és kamera rendszerből áll. A kamerák folyamatos megfigyelésére nincs lehetősége a diszpécsernek, de a riasztó rendszer jelzésének hatására a diszpécser kezdeményezi a kamerák távoli elérését riasztás megerősítés céljából. Videó távfelügyeletnek nevezzük az olyan rendszereket, ahol a riasztó rendszer és a kamera rendszer össze van kapcsolva és a riasztás esetén az adott érzékelőhöz tartozó kamera képe automatikusan megjelenik a diszpécser előtt, segítve a gyors intézkedést.
A videó távfelügyelet nem keverendő össze a kamerák távoli, folyamatos megfigyelésével, amely vagyonőri feladat és 0-24 órás monitorfal előtti munkavégzést feltételez. Ebben az esetben a megfigyelő kizárólag a képen látottak alapján hozza meg döntését.

Hol alkalmazható a videó távfelügyelet?

Röviden: Bárhol. A videó távfelügyeletnek alkalmazását tekintve nincsenek korlátai, mindenhol ajánlatos, ahol kiemelt biztonságra van szükségünk, legyen szó családi házakról, üzletekről vagy irodaházakról.

A videó távfelügyelet előnyei

  • Téves riasztások teljes kivédése.
  • Minden esetben videós bizonyíték kerül rögzítésre.
  • Azonnal bevonható a rendőrség is szükség esetén.
  • Kevésbé szabotálható, mint az egyszerű távfelügyelet.
  • Ön is bármikor megtekintheti a kamerák képeit, okos eszközén vagy számítógépén keresztül.
  • Azonnal tudjuk ellenőrizni a riasztást.
Videó távfelügyelet szolgáltatásunkkal kapcsolatban érdeklődjön a +361 700 1091 telefonszámon, a prosec@prosec.hu e-mail címen, vagy
kérjen visszahívást, ide kattintva!

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2021 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?