Szénmonoxid távfelügyelet

Van önnek CO érzékelője, tudja mire való?

Olvasson a csendes gyilkosról!


Mi történik, ha jelez egy minősített CO érzékelő?
Ez azt jelenti, hogy veszélyes mértékben megnövekedett a CO koncentráció az adott térben. Azonnal szellőztetni kell és megszüntetni a veszélyforrást.

Gondolja át, aki otthon van meghallja a CO érzékelő hangjelzését, tudja, hogy mi sípol, tudja-e, hogy mi a teendő?

Időben fog cselekedni?

A szén monoxid (CO) egy nagyon alattomos gáz, a levegővel tökéletesen elegyedik, színtelen, szagtalan. Idegbénulást okoz és cselekvőképtelenné válik tőle aki belélegzi.

Megoldás: Ne önálló, hanem távfelügyeletre kötött riasztóhoz csatlakoztatott CO érzékelőt használjon! Ebben az esetben nem csak az érzékelő sípol, hanem a riasztó kezelője, sőt még a kültéri sziréna is megszólal szaggatottan. A távfelügyeletre bekötött riasztó jelzésére az ügyeletes indítja a járőrt és hívja az értesítendőket.

Tudja, hogy nemcsak a hagyományos kazán lehet a CO forrás?
A kályha, a kandalló, sőt elektromos zárlat hatására is keletkezhet, amennyiben fojtott égés áll elő. A pincében lévő mélygarázsban is megnőhet a koncentráció a kipufogógáz miatt.

Mi a különbség a szénmonoxid CO és a széndioxid CO2 gázok között?
A széndioxid a levegőnél nehezebb és kiszorítja az oxigént, ezért is szoktak a pincébe gyertyát tenni a földre, ha elalszik, akkor azonnal ki kell menni.

Vigyázat a CO érzékelő nem örök életű, 5-7 év a benne lévő sensor élettartama, utána cserélni kell.

Segíthetünk? Kérjen visszahívást, ide kattintva!

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 2002 - 2021 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?