Mozgásérzékelő

Továbbplay_arrow

Kerítésvédelem

Továbbplay_arrow

Infrasorompó

Továbbplay_arrow

Radarsorompó

Továbbplay_arrow

Falsík védelem

Továbbplay_arrow

Építkezés védelem

Továbbplay_arrow

Kültéri védelem

A külső védelmi rendszer az egyik leghatékonyabb, preventív védelmi eszköz, hiszen már az objektumhoz közeledve megakadályozza vagy jelzi a behatolót. A belső védelmi rendszerek, nevéből adódóan csak, akkor képesek jelezni, ha már megtörtént a betörés, ezzel szemben a kültéri védelmi rendszer feladata, hogy a behatolni kívánó személyt, már a külső védelmi rendszer átlépésekor jelezze és meggátolja a bejutásban, valamint védje a kint elhelyezkedő értékeket.

Egy érdekesség, arról, hol segített volna a kültéri védelem: Telex.hu - Ki gondolta volna, hogy a családi házak karácsonyi dekorációját is lopják?

Kültéri védelem tervezés

Egy kültéri védelmi rendszer megtervezése komplex feladat, figyelembe kell venni a természeti adottságokat és ez alapján kalkulálni.

Fontos, hogy a megfelelő érzékelőket és kamerákat a megfelelő helyen helyezzük el.

Sajnos, a kültéri védelemnél gyakrabban fordulhatnak elő a téves riasztások a környezeti hatások miatt. A lehulló levelek, faágak és a területen lévő állatok könnyen összezavarhatják a mozgásérzékelőket, a gyártók, pedig évről évre igyekeznek minél magasabb hatásfokú eszközöket létrehozni, amik képesek kizárni a külső nem veszélyes „zajokat”

A kockázatelemzés során figyelembe kell venni a helyszínt, a lehetséges elkövetőket és, hogy behatolás vagy lopásvédelemre van-e szükség.

A helyszíni felmérés során meg kell vizsgálni a terület talaját, domborzatát, biztosított-e a csapadékelvezetés, milyen sűrű az aljnövényzet, vannak-e fák vagy bokrok, kiknek van a területre bejárása.

Megelőzés

A kültéri védelem egyik legfontosabb célja a prevenció, azaz a megelőzés. A kerítések fizikai védelmet nyújtanak a betolakodókkal szemben, ugyanakkor a kültéri védelem más eszközei pszichológiai visszatartó erőként is szolgálnak.

Ha a betörő meglátja a ház falán a riasztórendszer szirénáját, akkor csak nagyon kevés eséllyel kísérli meg a betörést, ugyanez igaz a kültéri védelemre is.

Ha nincs is kerítés az adott terület körül, a felszerelt kamerák és mozgásérzékelők elvetethetik az elkövetőt.

Késleltetés, akadályozás

Ha a célszemélyt nem rettentették vissza a kihelyezett érzékelők, riasztók és kamerák, akkor meg kell akadályozni, hogy kárt tegyen a területen vagy eltulajdonítson bármit is.
Az elkövető visszatartásának egyik legjobb módja a távfelügyelet, amelyet a ProSec is kínál, különböző kültéri mozgásérzékelők és infrasorompók jelzik, ha valaki behatol a területre.

Ezt követően, a riasztó megszólalás után járőröket küldünk a helyszínre, akik visszatartják az elkövetőt a hatóság kiérkezéséig.
A késleltetési időt olyan fizikai akadályok kihelyezésével is növelhetjük, mint például a gyoda vagy a kerítés.

Azonosítás

Szintén fontos az elkövető azonosítása, erre a közterületeken láthatunk példát.
A védelemhez hozzátartozik a megfigyelés, ebben segítenek a felszerelt kamerák, szeretnénk tudni, hogy mi történt pontosan a helyszínen, továbbá a felvételek bizonyítékként is szolgálhatnak káreseteknél.

Kültéri védelem be- és kikapcsolása

Már a kültéri védelem tervezésénél is komoly odafigyelést igényel a rendszer későbbi használata. Ha nem kellően átgondolt, borítékolva lesznek a téves riasztások és előbb utóbb nem fogják használni.
Alapelvnek tekinthető a biztonságtechnikában, hogy azok a területek, funkcionális részek, ahol otthon létünk során tartósan nem mozgunk legyenek védve, legyenek bekapcsolva.

Hogyan kell ezt érteni a kültéri védelemnél?
A kerítés védelmet, kapcsoljuk be nappal is bent vagyunk a házban annak ellenére, hogy otthon vagyunk, éjszaka mindenképpen, ha elmegyünk otthonról az teljesen nyilvánvaló.

De hogyan tudjuk bekapcsolni?
Ha otthon vagyunk a lakásban lévő tasztatúrával, vagy a területhez rendelt távirányítóval.

Mi van, ha valaki később jön haza?
Tasztatúra a lakásban ő a kapu előtt és a kapu és a ház közt van egy aktív kültéri védelem.

Honnan tudja az érkező, hogy be van-e kapcsolva a kültéri védelem?
Ha kétírányú riasztó távvezérlője van akkor lekérdezheti a kültéri védelem állapotát, és annak függvényében, először kikapcsolja mielőtt áthalad rajta. Össze lehetne a kapu távvezérlőjével is a kikapcsolást, de ez számos újabb problémát vett fel. Meg lehetne addig késleltetni a bejárati részt, amíg be nem ér a lakásba a hazatérő. Ez sem jó megoldás. Az igazi megoldás a mobil applikáció. Amikor látom a rendszer állapotát és akár a kocsiban ülve ki és be tudom kapcsolni a kültéri védelmet a mobil telefonom segítségével.

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 2002 - 2021 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?