ProSec Blog - Riasztó- vagy kamerarendszer?

ProSec Blog

Sokan teszik fel a kérdést, hogy kamerarendszert vagy riasztórendszert érdemes telepíteni? Melyik a legjobb, legbiztonságosabb megoldás?
Erre természetesen a rövid válasz az, hogy mindkettő. A kétféle védelmi rendszer együttes használata óriási biztonságot tud nyújtani. Ügyfeleink többségében azonban jogosan merül fel a kérdés, hogy tényleg mindkettőre szükség van-e, ha csak egyiket szeretnék telepíteni, melyik nyújt nagyobb biztonságot? Valóban a riasztórendszer és kamerarendszer együttes használata jelenti a legnagyobb biztonságot, de ez nagyobb költségekkel is jár, így érdemes megvizsgálni ezt a kérdést olyan szemszögből is, hogy mikor, melyiket éri meg inkább alkalmazni?

Mikor elég a riasztórendszer?


Családi ház és lakás esetén a riasztó a legjobb megoldás, természetesen távfelügyeletre bekötve, ami hatékony védelmet nyújt a betörésekkel szemben. Különösen akkor, ha az ingatlan hosszabb ideig magára van hagyva. Ez pedig nem ritka eset. Az emberek napközben dolgoznak, iskolába járnak és egyéb más tevékenységek miatt huzamosabb időre őrizetlenül hagyhatják az objektumot.
Nyaralás alkalmával szintén fontos, hogy otthonunk őrizve legyen, ezzel biztosítva a nyugodt kikapcsolódást.

Mikor segít a kamerarendszer?


A kamerarendszerek a boltok, üzletek, építkezések és nagyobb létesítmények elengedhetetlen demonstratív, preventív védelmi eszközei. A kamerák elsősorban bizonyítékként szolgálnak, egy bolti lopás, vagy betörés esetén könnyen beazonosítható és felelősségre vonható az elkövető, pontosan tudni fogjuk, hogy mikor, miben és hogyan keletkezett kár.

Családi házakban is egyre többen szerelnek fel megfigyelő kamerákat, de ezek nem tekinthetők folyamatos videó megfigyelésnek, nincs megfigyelés a nap 24 órájában, nem lenne költséghatékony.
Ezek a kamera rendszerek képesek a beépített mozgásérzékelő funkció segítségével üzenetet (e-mail, SMS, Push UP ) küldeni a felhasználó mobiljára. A felhasználó ezen üzenet alapján intézkedhet a további védelmi beavatkozásról.

Ezeknek a kameráknak szintén nagy előnye, hogy okostelefonunkon keresztül is bármikor megtekinthetjük a képét, ellenőrizhetjük a történéseket.
Az igazi védelmet a videó távfelügyelet jelenti, amikor a távfelügyeletre befut a riasztás jelzés és a hozzá tartozó kamera képe is megjelenik, képileg megerősítve a riasztás tényét.

Preventiv védelem


A riasztó és kamerarendszerek preventív eszközként is nagyon jól működnek, hiszen egy betörés sose egyik pillanatról a másikra történik. Az elkövető előtte alaposan megfigyeli a területet, feltérképezi a lehetséges gyengeségeket, behatolási pontokat. Jóval kisebb a valószínűsége, hogy olyan hellyel próbálkozzanak, ami jól láthatóan őrzött, kamerákkal és riasztórendszerekkel felszerelt.
Ahogy azt korábban többször is említettük oldalainkon, maga a riasztórendszer megléte csupán a védelem alapja, a teljes biztonsághoz szinte elengedhetetlen a távfelügyelet.
Erről bővebben a távfelügyelet oldalon olvashat.

Ha felkeltettük érdeklődését és Ön is szeretne riasztót vagy kamerarendszert, akkor kapcsolat oldalunkon találja elérhetőségeinket vagy ide kattintva kérjen visszahívást!

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?