ProSec Blog - Autólopás

ProSec Blog

Autólopási statisztikák

Szerencsére megállapítható, hogy az évek során egyre kevesebb gépjárművet tulajdonítanak el, ami az egyre fejlettebb gépjárművédelmi eszközöknek köszönhető.
A Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) adatai szerint 2019-ben mindössze 112 autót tulajdonítottak el, az autólopások 90%-a Budapesten történt.
A vezess.hu online magazin szerint a Renault Mégane típusú autó volt 2019 legtöbbet ellopott gépjárműve, ezt követi a Ford Focus, majd az Opel Corsa.

Tolvajok módszerei

Az autótolvajok leggyakrabban közvetlenül a slusszkulcsot lopják el. Ez történhet utcai rablás során, de a tömegben könnyen kilophatják táskákból, zsebünkből, de az se ritka, hogy otthonunkból viszik el közvetlenül.
Ha lakásunk nem megfelelően van biztosítva, nyitva hagyjuk véletlenül az ajtót, a kulcsnak pillanatok alatt nyoma veszhet, akár még nappal is.
Érdemes otthonunkat riasztórendszerrel és távfelügyelettel is ellátni. Ha Ön még ezek egyikével sem rendelkezik, érdeklődjön nálunk és mi segítünk.

A második leggyakrabban előforduló módszer az autó közvetlen feltörése. A turbó dekóder nevű eszközt szerelők használják, ha elhagynánk a kulcsainkat és ki szeretnénk nyitni gépjárművünket.
A szerkezetet a zárba helyezve, másodpercek alatt kinyithatók az ajtók, ezt követően mechanikus kulcsként használva pedig gyújtást is adhatunk, ezzel elindítva a járművet. Sajnos ezt az eszközt a tolvajok előszeretettel használják és pillanatok alatt észrevétlenül eltulajdonítható vele a jármű.

Egy kevésbé gyakori módszer, de mégis előfordul a szervezett autólopás. Autómosók és szervizek bűnszervezetekkel állnak kapcsolatban, akik lemásolják a kulcsot, majd később eltulajdonítják vele a járművet.

Mi történik az ellopott autóval?

Az alsó- és középkategóriás eltulajdonított járművek sokszor a bontóban végzik, a luxus- és drágább kivitelű autókat külföldre csempészik. A külföldre való szállítással nagyobb a kockázat, de nagyobb a profit is, ezért ez tényleg csak a felsőbb kategóriás gépjárművekre vonatkozik

Néhány lopott autót csak arra használnak fel, hogy bűncselekményt vigyenek véghez vele, mivel így az elkövető nehezebben lenyomozható.

Szintén előfordul, hogy néhány fiatalabb bűnöző csak a szórakozás kedvéért kösse el az autót, menjen vele egy keveset, majd valahol ott hagyja.


Ne bízza a véletlenre! A ProSec autós biztonsági rendszerével a nap 24 órájában biztonságban tudhatja járműveit. Riasztás esetén azonnal értesítjük Önt. Önnek lehetősége van a gépjármű motorjának távoli leállítására, megállítva ezzel az elkövetőt és műholdas rendszerünkön keresztül pedig ellenőrizheti a jármű útvonalát.

Ha felkeltettük érdeklődését, akkor kapcsolat oldalunkon találja elérhetőségeinket vagy ide kattintva kérjen visszahívást!

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?