ProSec Blog - Tanácsok idősek számára

ProSec Blog

Tanácsok idősek számára

Sajnos az idős emberek otthonai, lakásai potenciálisan nagyobb veszélynek vannak kitéve a betörési a statisztikák szerint, mint a fiatalok, vagy a középkorúak ingatlanjai.
A legtöbb betörés a police.hu adatai szerint 2019-ben az V. kerületre jutott, de szintén nagyon sok betörés történt a XI. kerületben is.

Az idősek gyakrabban vannak egyedül, és ha elmennek otthonról a ház teljesen üresen marad, ezt használják ki sokszor a betörők.
Az altatót használók is nagy veszélynek vannak kitéve az elalvást követő néhány órában, az érzékszervek tompulása miatt.

Mire kell figyelni?

Vigyázzunk, hogy mit osztunk meg a közösségi oldalakon. Ne tegyük előre közzé, hogy mikor és hova fogunk menni, hiszen ezt a betörők is láthatják és kihasználhatják.

Mindenképpen figyeljünk a kapuk, ablakok és ajtók zárainak épségére, megerősítésére.
Mindig zárjuk kulcsra az ajtókat, ha elmegyünk otthonról! Ne hagyjunk tartalék kulcsot a bejárat közelében (lábtörlő alatt, ajtófélfa felett, villanyóra szekrényben, virágcserépben).
A nyitásérzékelő a nyílászárók (ajtók, ablakok) védelmére szolgál. Figyelmeztet elmenetelkor, ha esetleg véletlenül nyitva hagynánk, riaszt, ha valaki illetéktelenül kinyitja az ajtót vagy ablakot. Szereltessünk mindenhová, ha van rá mód!

Ne használjuk hivalkodóan kirakatnak a lakást. Ne engedjük, hogy a betörők kifigyeljék, hogy hova rejtjük értékeinket. Sötétedés után húzzuk el a függönyt vagy eresszük le a redőnyt, hiszen ha kint sötét van, bent pedig világos, jól látható az ablakon át minden.

Tartsuk rendben a házunkat és környezetét. Talán ez evidensnek hangzik, de sokan nem is tudják, hogy sokkal nagyobb eséllyel törnek be az elhanyagoltabb otthonok területére, mint azokra, amik szépen rendben vannak tartva, ahol minden változás szembetűnő.

Riasztórendszer

A legjobb és legbiztosabb megoldás a távfelügyeletre kötött riasztórendszer.
Már néhány csapdaszerűen elhelyezett érzékelőből álló riasztórendszer is óriási előrelépés lehet a betörésvédelem terén. A betörők nem szívesen próbálkoznak olyan helyen, ahol sziréna látható a házfalon és távfelügyeletre utaló matricák vannak az ajtókon és ablakokon.
Budán a bűnözők is jól ismerik a ProSec távfelügyelet nevét. Ismerik a kapura, szirénára, ajtóra, ablakra kitett ProSec-es matricát, vagy táblát, és inkább olyan helyen próbálkoznak a betöréssel, ahol nincs jelen a ProSec.

Ide kattintva kérje ajánlatunkat még ma!

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?