ProSec Blog - Biztonságos nyaralás

ProSec Blog

Hogyan őrizzük meg otthonunk biztonságát nyaralás alatt?


Nyaralni azért megyünk, hogy kipihenjük az elmúlt időszak fáradalmait, kiszakadjunk kicsit a hétköznapok valóságából. Sajnos a betörők aktivitása nyáron lényegesen nagyobb, mint az év nagy részében, emellett néhány gondatlanság is hamar okozhat óriási károkat szeretett otthonunkban. Cikkünkben bemutatunk néhány megoldást, amik segítségével biztonságban tudhatja otthonát és nyugodtan dőlhet hátra a tengerparton anélkül, hogy aggódnia kellene egy esetleges betörés vagy lakástűz veszélyeitől.

Óvatosan a Facebookkal!
Nem győzzük elégszer felhívni a figyelmet a közösségi média veszélyeire. Bejegyzéseinket nem feltétlenül csak azok nézik, akikkel szeretnénk megosztani azokat. Az önfeledt nyaralás emlékeit ráér kiposztolni a hazaérkezés után is, ellenkező esetben mindenképpen nézzük át a biztonsági beállításainkat a különböz közösségi média fiókjainkon.

A legjobb megoldás: Távfelügyelet
A távfelügyelet lényege, hogy a riasztó megszólalását követően képzett járőreink egyből a helyszínre sietnek és elhárítják a veszélyt anélkül, hogy Önnek bármit is kellene tennie. A távfelügyelet a riasztórendszer érzékelőinek távoli ellenőrzésére és felügyeletére szolgál. A betörési esemény megkezdésekor, életvédelmi eszközök jelzésére, tűzjelzés, vagy biztonsági fenyegetettség következtében a riasztó rendszerből jelzés érkezik távfelügyeletünkre, ahol a jelzések feldolgozásával egyidőben az eseményre legmegfelelőbb protokoll alapján, a helyszínhez legközelebb fekvő járőrbázisunkról járőrautót küldünk a helyszín biztosítására, a bűnelkövető megfékezésére és a veszély elhárítására.

OkosOtthon és videó távfelügyelet
Egyre népszerűbbek az OkosOtthon rendszerek, ezeknek köszönhetően akkor is felügyelet alatt tarthatjuk lakásunkat, ha éppen a világ másik oldalán vagyunk. A kamerák segítségével bármikor ellenőrizheti okostelefonján keresztül a felvételeket, távolról irányíthatja a világítást, sőt, automatizálhatja is azt. Beállíthatja, hogy minden adott idő elteltével egy-egy szobában kapcsolódjanak fel a lámpák, azt az illúziót keltve, mintha mozgás lenne a lakásban. A hőmérsékletet is szabályozhatja, így a téli nagy hideg sem fog kárt tenni a vízvezetékekben egy hosszabb távollét alkalmával. Videó távfelügyeletnek pedig azokat a rendszereket nevezzük, ahol riasztó- és a kamera rendszer van összekapcsolva és a riasztás esetén az adott érzékelőhöz tartozó kamera képe automatikusan megjelenik a diszpécser előtt, segítve ezzel a gyors intézkedést.

Nem a betörők jelentik az egyetlen gondot
Sajnos a legtöbb kárt általában a gondatlanság okozza: egy égve felejtett gyertya, egy el nem zárt gáztűzhely, vagy egy nyitva felejtett csap mind súlyos következményekkel járhat.
A biztonságtechnika ugrásszerű fejlődése révén egyre megbízhatóbb eszközöket (mozgás-, nyitás-, füst-, légnyomásváltozás, CO, vízkifolyás, üvegtörés érzékelők) van lehetőségünk riasztó rendszerünkhöz kapcsolni.

Időszakos járőrözés
Könnyen kiszúrható, ha valaki régóta nem járt otthon. Árulkodó lehet a megtelt postaláda vagy a nagyra nőtt növényzet. A preventív, vagy másnéven időszakos járőrözés lényege, hogy járőreink a kivonulás során a kockázatelemzésben rögzített megközelítési jellemzőket és menekülési útvonalakat figyelembe véve végzik az objektumhoz tartozó, matricával megjelölt nyílászárók és üvegportálok sértetlenségének ellenőrzését. Amennyiben rendellenességet tapasztalnak, a diszpécseren keresztül értesítik a tulajdonost. Ügyfelünk kérésének megfelelően megetetik háziállatát, kihúzzák a kukát az utcára, kiürítik a postaládát, vagyis elvégzik azokat a napi teendőket, amiket ügyfelünk távollétében nincs, aki ellásson.


Amennyiben valamelyik szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését vagy felmerült Önben bármilyen kérdés, érdeklődjön a +36 1 700 1091 telefonszámon, a prosec@prosec.hu e-mail címen, vagy kérjen visszahívást ide kattintva!

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?