Infrasorompó

Az infrasorompó, más néven infravörös sorompó, egy nagyon hatékony kültéri védelmi eszköz.
Az eszköz egy adó és egy vevő egységből áll, az adó egység bocsátja ki az infravörös sugarakat, amit a vevő egység elnyel. Ha az adó egységből kiinduló sugár nem érkezik, meg a vevőegységhez, akkor ez azt jelenti, hogy az infravörös sugarat valami megtörte, a riasztó ilyenkor jelezni kezd.

Tények és tévhitek az infrasorompóval kapcsolatban

Az akciófilmek előszeretettel használják az infrasorompót, amit az adott főszereplő könnyűszerrel kiiktat, a valóságban ez az érzékelő szerencsére sokkal biztonságosabb.
Gyakran megjelenő elem, hogy hősünk egy infralátó szemüveget felvéve bújik át az infrasugarak alatt, vagy egy tükör segítségével hatástalanítja az érzékelőt.
Először az infrasorompó több sugarat lő ki párhuzamosan, nem csak egyet, ezeket, pedig nem igazán látja semmilyen szemüveg, sőt az sem segít ha lisztet szórunk a levegőbe, ahogy az a filmekben lenni szokott.
Külső egységgel sem olyan egyszerű kiiktatni, hiszen az infrasugarak adott frekvencián mozognak és, ha ezeket bármi akadályozza, azonnal riasztani kezd az eszköz.

Infrasorompó használata

Mivel az infrasorompót elsősorban kültéri védelemre használják, ezért úgy tervezték, ellenálljon a szélsőgéses időjrásás viszonyoknak is, de ettől függetlenül érdemes odafigyelni néhány dologra.
A készülékek vízállóak, de nem érdemes olyan helyen használni, ahol nagyon gyakoriak az esőzések és havazások, hiszen ezek megnövelhetik a téves riasztások számát. Természetes, alkalmi esőzések, nem fogják befolyásolni a működést.
Szintén érdemes odafigyelni a területen mozgó kóbor állatokra, hiszen ezek is aktiválhatják az eszközt. Az infrasorompó nem tudja, hogy egy betörő vagy egy kóbor macska van a helyszínen.
Hőmérsékletet tekintve az eszköz igen ellenálló, -35 és +60 Celsius fok között tökéletesen működik. Hatótávolsága eltérő, pár méterestől kezdve több száz méterig is működnek, leggyakrabban 100 métereseket használnak.

Infrasorompó telepítése

Az infrasorompó telepítése során, figyelembe kell venni a területi viszonyokat. Az eszközt megfelelően kell rögzíteni, hogy egy nagyobb szélvihar ne mozdítsa ki a helyéről. Figyelni kell a talaj minőségére és az esetleges aljnövényzetre, hiszen alulról növő bokrok és gazok is bezavarhatják a működést.

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?