Kerítésvédelem

A kültéri védelem egyik legelterjedtebb és legősibb módja, a kerítéssel való védelem. Egy kerítéssel körülhatárolt objektum már önmagában is biztonságot sugároz, a betörők kevesebben eséllyel próbálkoznak belépni az adott területre, a megfelelő eszközök hiányában, pedig nem is tudnak.

Sajnos ezek ellenére vannak, akik így is megkísérlik a bejutást. Megpróbálnak átmászni, átvágni a kerítést stb. Ezek megakadályozására létezik a kerítés védelem.
A kerítésvédelem, más néven szenzorkábeles védelem lényege, hogy a kerítésre érzékelőket szerelnek, amik jelzik a kerítés mozgását, állapotát és behatolásra utaló jelek esetén riaszt.

Mikor alkalmazzuk?

A kerítésvédelmet, akkor érdemes alkalmazni, ha nagyobb területről van szó és azonnali értesülni szeretnék, arról, ha valaki a védelmi rendszer legkülső héján próbál áttörni.
A kerítés védelemmel reagálhatunk a leggyorsabban, hiszen, már az illetéktelen személy bejutása előtt tudunk cselekedni. Ezt a típusú védelmet, nagyjából 250 méternél hosszabb kerítések esetén szoktuk javasolni, hiszen ekkora területet nehezebb már figyelemmel tartani.

A kerítésvédelem megvalósításához különféle szenzorkábeles érzékelőket ismerünk, mint például, elektret technológiájú koaxiális érzékelő kábel, lineáris mágneses érzékelő kábel, piezoelektromos technológiájú koaxiális kábel és az optikai kábel

A felsoroltak közül az optikai érzékelő rendelkezik a legjobb tulajdonságokkal, nem érzékeny a külső környezeti hatásokra, nem befolyásolja a napfény és a különböző rádiófrekvenciás vagy elektromágneses hullámok sem. A kerítés átvágása vagy átmászása esetén az optikai szál elhajlik, a fény tulajdonságai pedig megváltoznak, az eszköz riaszt.

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?