Kültéri mozgásérzékelők

A kültéri mozgásérzékelők nagyjából azonos elven működnek, mint beltéri társaik. A látótérbe bekerülő hőmérséklet változást figyelik. Az érzékelők különböző elven működnek, összetettségük, pedig változó. A mozgásérzékelő felépítése és működése, a megfigyelni kívánt területtől függ.
A kültéri mozgásérzkelő esetén különösen fontos a téves riasztások minimalizálása, az eszközt körülvevő környezeti behatások nem befolyásolhatják az eszköz működését.
A mozgásérzékelők között megtalálhatók egyszerű passzív infravörös érzékelők és kombinált kivitelűek is.

Környezeti behatások

A kültéri mozgásérzékelőket úgy készítették, hogy a környezet ne tegyen kárt bennük és ne okozzon téves riasztásokat. Az eszközt vízcsepp és ultraibolya sugárzás védett házba helyezik el. Némelyik érzékelőt tetővel látják el , ami szintén véd az esőtől, hótól és a napsugárzástól.
A mozgásérzékelő képes felismerni a lengő objektumokat, két mikrohullámú csatornájának köszönhetően, ezáltal a szél keltette mozgásoktól nem ad le riasztást. A szélben lengedező fák és bokrok nem okoznak téves riasztást.

A modern technológiának köszönhetően, a kóborló állatok se okoznak gondot a mozgásérzékelőnek, a konstrukció biztosítja, hogy az érzékelő csak azoknak az objektumoknak a mozgását vegye figyelembe, amik valóban embertől származnak.

Kiegészítők

A pontosabb mérés érdekében a kültéri mozgásérzékelőt minél több szenzorral és kiegészítőkkel látják el, továbbá ezeket radarral és kamerával is szokták kombinálni.

A mozgásérzékelőket felszerelték letakarás elleni védelemmel is, négy infravörös csatorna figyeli ezt és azonnal jelez, ha valaki megkíséreli letakarni az eszközt.

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?