Éjszakai vadászok

ProSec Biztonsági Percek

A kültéri mozgásérzékelők sokszor megmagyarázhatatlan éjszakai riasztásai mögött a két nagy éjjeli vadász: a denevér és a bagoly áll. De vajon miért is repkednek ilyen közel az érzékelőkhöz ezek a légi vadászok?
A meleg falfelület és az esetleges éjszakai világítás oda vonzza a természetes táplálékukat, a lepkéket és rovarokat, így a könnyű prédát nem hagyják ki.
Méretüknél és testhőmérsékletüknél fogva mindkettő be tudja indítani a kültéri mozgásérzékelőket, ha elég közel repülnek el a lencsék előtt. Az éjszakai védelem bekapcsolása után a sziréna hangjára ébredni komoly bosszúságot jelent a riasztórendszer használójának. És a járőrszolgálat is hiába vonul ki a helyszínre, nem talál behatolásra utaló nyomot.
A baglyok főleg az erdős, fás területek közelében, de a gyümölcsöskertek környékén is előfordulnak, így fokozottan érdemes erre figyelni akkor, ha valaki ilyen környéken lakik. A repülő éjszakai vadászok a kültéri mozgásérzékelőkkel kialakított, úgynevezett „falsík” védelemnél okozzák a legtöbb gondot, mivel szinte lehetetlen tetten érni őket. Jelenlétükre csak az ismétlődő riasztási időpontokból és az esetleges kamerák képeiből tudunk következtetni.
Estefelé, ha kint ücsörögve villámgyorsan elsuhanó madár szerű dolgot látunk, akkor gyanakodhatunk a denevérre.
A professzionális kültéri mozgásérzékelők úgy vannak kialakítva, hogy ne tudjon semmilyen madár rátelepedni, de sajnos amikor a leszállással próbálkozik, már az is okozhat riasztást. Érdemes ezekre gondolni, ha kültéri érzékelőink is vannak, mivel előfordulhat, hogy ezek az élőlények okoznak nekünk riasztásokat.

Szakértőnk véleményéhez és javasolt megoldásához kattintson ide:

Díjmentes helyszíni felmérés

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?