Viharzóna

ProSec Biztonsági Percek

Nyáron kisebb-nagyobb záporokra, zivatarokra lehet számítani. A meteorológusok általában pontosan meg tudják jósolni, hogy melyik napokon és pontosan mikor lesz felhőszakadás, de csak a saját helyzetünkön segítünk, ha betartjuk a következő szabályokat!
Minden nyílászárót (ajtót és ablakokat) csukjunk be és a kilincset és fordítsuk el az ablakok esetében. Kisebb-nagyobb esőzések ugyanis könnyen ki tudják nyitni a tetősíki ablakokat ami beázásokhoz vezethet. Ezen sokat segíthet az, ha a riasztórendszer felületvédelme ki van terjesztve az ablakokra, hiszen látjuk azt riasztásnál, hogy az érzékelők kellően működnek, így megbizonyosodva arról, hogy az ablakok be vannak zárva. Ez azért lehetséges mert prioritás zónára állítva a riasztó rendszer nem engedi bekapcsolni addig a védelmi szintet, amíg ezek az érzékelők nincsenek abban az állapotban, hogy élesíteni lehessen őket.
Nyári viharok esetén a téves riasztások száma is megemelkedik a bukóra hagyott ablakok miatt. A hirtelen lehűlő levegő az erős szelek mellett összekeveri a kültéri hidegebb levegőt mire a mozgásérzékelők állapotváltozást érzékelnek és riasztanak.
A viharokban viszont nem csak a hevesebb esőzések de a villámok is hatalmas károkat tudnak okozni. Villámveszély esetén célszerű kihúzni a konnektorokból elektromos berendezési eszközöket, amennyiben nem villámvédelemmel ellátott aljzatokkal rendelkezünk. Abban az esetben, hogyha otthoni munkavégzésnél laptopról dolgozunk, úgyszintén a töltőt húzzuk ki a falból és az akumulátor tartalékán folytassuk munkavégzésünket. Amit nem fog tudni kihúzni, az a riasztórendszere, de éppen ezért a rendszerek rendelkeznek egy bizonyos túlfeszültség védelemmel, viszont javasolt ellenőrizni működőképességét a rendszernek a viharok elcsendesülése után.

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?