ProSec Biztonsági Percek - Pókok 🕷

ProSec Biztonsági Percek

Nyáron a növények mellett a rovarvilág is hihetetlen sebességgel szaporodik, gyarapszik. A riasztórendszerek szempontjából az ízeltlábúak számának drasztikus növekedése azért is problémásabb, mert nemcsak a külső terekben, de a lakásban is megjelennek, így esetenként megzavarva a beltéri érzékelőket.

Nézzük, melyek azok az apró élőlények, amelyek megkeseríthetik a riasztószerelők és a használók mindennapjait!

A következő bekezdésekben több, a ház körül megtalálható állatról fogunk írni, tapasztalatunk alapján a legtöbb problémát okozó fajokkal kezdve.

Ennek a listának első helyén a pókok állnak, mégpedig a saroklakó szokásuk miatt. Ez miért is annyira problémás? Előszeretettel feszítik ki hálójukat a szintén sarokba felszerelt mozgásérzékelők köré, ezzel állítva csapdát áldozatainak. Ha a hálóba belegabalyodik valamelyik eltévedt lepke, vagy bogár, akkor megkezdődik a a küzdelem a pók és az áldozat között. A csata közvetlenül az érzékelő előtt zajlik, amit az érzékelő úgy tekint, mintha valaki mozogna a helyiségben és gyakran indokolatlan riasztás lesz az eredménye. Egyes fajok folyamatosan növekednek, és egyre sűrűbb lesz a hálójuk. Amikor elérik a kritikus méretet, már nem csak esztétikai problémát jelent a pókháló, hanem téves riasztást is okozhat. Szerencsére a pókháló megjelenésének vannak látható jelei, amit helyzetétől függően, de viszonylag könnyedén orvosolni tudunk.
A legkellemetlenebb szituáció az amikor a pók gyerekek 🕷 új védett, meleg helyet keresnek, gyakran a legkisebb résen is átjutva, mint pl. a mozgásérzékelő kábel bevezetése, beköltöznek az érzékelő belsejébe és ott vernek tanyát. Akármilyen parányiak, ha közvetlenül a belső szenzor felületre tévednek azonnal riasztást váltanak ki.
Nagyon fontos, ha bármikor pókhálót fedezünk fel a mozgásérzékelő környékén azonnal lépjünk akcióba, takarítsunk, kérjünk átvizsgálást, a rések tömítését!

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?