ProSec Biztonsági Percek - Füst és tűz

ProSec Biztonsági Percek

Füstérzékelők az otthon maradottak védelmére.

Mára már teljesen megszokottá vált, hogy minden nagyobb áruházban, kórházban, nagy tömegeket befogadó közösségi terekben füstérzékelő, tűzjelző központ van felszerelve, hiszen törvény írja elő (54/2014. [XII. 5.] BM rendelet), nem lehet enélkül az épületet üzembe helyezni, mert fontos az emberi élet védelme.
De mi újság a lakásokban, néhány ember élete kevésbé fontos talán!? Pedig egy lakásban is legalább annyi tűz szempontjából veszélyforrás található, mint például a bevásárlóközpontokban.
A magán lakásokban élőknek nem kötelező tűzjelző felszerelése, pedig életeket menthet meg és komoly vagyoni kár előzhető meg általa.
Napjainkban sokan kényszerülnek otthon maradni, otthonról dolgozni, mert kint az utcán a közlekedési eszközökön, a munkahelyen nagy az új koronavírus (Covid-19) fertőzésveszély.
De az otthon lévők is kerülhetnek szorult helyzetbe, pl. a tűz miatt. Ne bízzuk el magunkat, hogy sikerül mindig, mindenre odafigyelünk. Az ördög nem alszik. Általában mindig gondosan elzárjuk a gázt, kikapcsoljuk a vasalót. Ezerszer megcsináljuk ugyanazt, és ezeregyedikre elfelejtjük, hiszen emberből vagyunk, rengeteg impulzus ér, és van egy határ, amikor már nem emlékszünk az első dologra. Itt jön be a fáradhatatlan elektronika, a mesterséges intelligencia szerepe.
A távfelügyelet a betörések megelőzésén túl sok minden másban is védelmet, segítséget nyújthat, segítheti biztonságérzetünket és kényelmünket.
Mi van, ha éjszaka álmunkban gyullad meg valami? Tudja-e mit kell csinálni tűz esetén. Van othon tűzoltó készüléke? Tudja az otthon lévő idős hozzátartozó, vagy gyerek használni? Milyen telefonszámot kell hívni? Mennyi idő múlva érkezik ki a tűzoltó?

A riasztórendszerbe bekötött füst- és CO érzékelő 24 órában figyeli a levegő összetételét, ha úgy érzi, veszélyesen megnőtt a füst koncentráció a levegőben, azonnal jelzést ad a központnak, ezt követően megszólal a sziréna, és tűzjelzést küld a távfelügyeletre. A diszpécser azonnal indítja a járőrt, hogy 10 percen belül megérkezzen a segítség. A helyszínen a járőr megkezdi az oltást a tűzoltók kiérkezéséig és segít kijutni a bent rekedteknek.
A riasztórendszer és a professzionális távfelügyeleti szolgáltatás nem csak a betörőktől véd, hanem az otthon maradottakra is vigyáz. Tegyünk meg mindent szeretteink védelmében!

Jelentkezzen díjmentes helyszíni felmérésre!

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?