ProSec Biztonsági Percek - Füstjelzés

ProSec Biztonsági Percek

Füstérzékelők Karbantartása


Hogy ne csak mennyezeti dísz legyen a füstérzékelő

Azt teljesen természetesnek vesszük, hogy évente egyszer jön a kéményseprő és ellenőrzi, hogy rendben van-e a kémény, megfelelő a huzata, nincs-e korom lerakodás, esetleg idegen tárgy benne. Valljuk be, mindenki fél a tűztől. Mindenki látott már filmeken égő házakat, olvasott tűz martalékává vált gyönyörű épületekről. Valahogy az alakult ki bennünk, hogy a tűz megelőzése, a tűz elleni védekezés az állam, a hivatalos szervek dolga, kötelessége.
Ugyanakkor képtelenség minden tűz mellé egy tűzőrt, vagy tűzoltót állítani. A mi feladatunk, hogy mindent megtegyünk a tűz megelőzése, kialakulása, időben történő észlelése érdekében.
Az már óriási lépés, ha valaki felismeri, hogy nem csak hanyagságből, hanem úgymond véletlenül is keletkezhetnek tüzek, és ezek időben történő észlelése életeket menthet és ezért tesz is valamit.
Ezért támogatandó minden saját erőből és elhatározásból felszerelt vagyonvédelmi rendszerbe integrált füst és hősebesség érzékelő, ami helyben sípoltatja a kezelőt, megszólaltatja a szirénát, és ha távfelügyeletre van kötve, elküldi a tűzjelzést. A kérdés az, hogy ez az érzékelő a felszerelést követően milyen állapotban van. Működik, mikor volt utoljára tesztelve? A hatóságilag előírt rendszereknél ez nem kérdés, hiszen kötelező félévente a karbantartás és ennek elmaradása esetén komoly büntetésekre számíthat az üzemeltető. A lakossági, önkéntes rendszereknél nincsenek kötelezettségek, csak ajánlások. De a tűz nem válogat, nem minősít. Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy nem elég a füst és hősebesség érzékelőket felszerelteni, ellenőrizni, ellenőrizetni kell legalább félévente, és ezt bízza szakemberre, riasztó szerelőre.

Jelentkezzen díjmentes helyszíni felmérésre!

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?