ProSec Biztonsági Percek - Riasztó használata

ProSec Biztonsági Percek

Riasztó használataAmikor riasztót szereltetünk először félve aztán bátrabban, utána el-el felejtve később már alig használjuk. Végül már a kódunkra sem emlékszünk.
Ha véletlenül megszólal a sziréna akkor kezdjük keresni, hogy hova is írtuk fel, mit is kell ilyenkor használni.
Pedig a szerelő elmondta, gyakoroltuk is az oktatás során és a lelkünkre kötötte, hogy biztonságosan őrizzük a kódot.
Azt is elmondta, hogy minden nap használjuk a riasztót, akkor is ha csak rövid időre megyünk el otthonról, éjszakára is kapcsoljuk be, sőt még használati utasítást is adott.
A használati utasítás úgy kezdődik, hogy hetente egyszer ellenőrizzük a sziréna működését. Erre külön menüpont van általában. A sziréna tesztet aktiválva néhány másodpercig szól a sziréna, majd magától leáll.

Miért fontos a sziréna?
Azért, mert a riasztóközpont jelzéseinek akusztikus és vizuális formában történő megjelenítésére szolgál a védett objektumon kívül. Egyfajta kijelző a külvilág számára a bent zajló riasztási eseményekkel kapcsolatban. Másképp szól, ha betörést (folyamatos változó hangmagasságú szirénázás), vagy tüzet jelez (szaggatott változó hangmagasságú szirénázás) és általában nem szól, ha pánikjelzés van. Az a sziréna dolga, hogy a környezet figyelmét felhívja a bent zajló riasztási eseményekre és a rajta lévő távfelügyeleti matricával elbizonytalanítsa a betörőket. A csali szerepét tölti be, a betörő ezt támadja először, így csökkenthető a betörési kísérlet során keletkezett kár mértéke.

Mire figyeljünk a szirénával kapcsolatban?
  • Abban is van akkumulátor, időnként ellenőriztetni és szükség esetén cserélni kell.
  • Ne építsünk előtetőt alá, tartsuk meg a szerelhetőségét
  • Ha szigetelik a házat, emeljük ki a szigetelés síkjából
  • Ha megfakult cseréltessük a távfelügyeleti matricát rajta
  • A sziréna nem rovar hotel, ha darazsak repkednek körülötte fújjuk, be rovarirtóval.


Tudta?

  • A sziréna önidőzítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ha megszólal nem üvölt a végtelenségig. Ha megszűnnek a jelzések 3-7 perc múlva magától megáll, akkor is ha nem kapcsolják ki a szirénát.
  • Már világító fedelű, egyedi házszámmal ellátott sziréna is kapható a ProSec-nél.


Jelentkezzen díjmentes helyszíni felmérésre!

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?