ProSec Biztonsági Percek - Kisállatvédett riasztó

ProSec Biztonsági Percek

Kisállatvédett riasztó


Munkánk során gyakran találkozunk azzal a kérdéssel, hogy kisállat tartása mennyire összeegyeztethető a riasztórendszer zavartalan működésével. Természetesen különbséget kell tennünk a háziállatok között fajta, méret és mozgástér tekintetében is, hogy pontos választ tudjunk adni.

A lakásban szabadon kószáló, leggyakrabban előforduló háziállatok, vagyis a kutya, és a macska mindenképpen kockázatot jelent a mozgásérzékelők szempontjából. Ebben a cikkben tehát azt a kérdést fogjuk körbejárni, mégis hogyan kerülhetőek el a kisállatokkal kapcsolatos, indokolatlan riasztások.

A legegyszerűbb megoldás négylábú kedvenceink esetében, ha olyan helyiségben tartózkodnak otthon egyedül, ahol nincs mozgásérzékelő. Az is egy megoldás, ha kiiktatjuk bekapcsolás előtt a mozgásérzékelőket, de egyéb védelem híján ez biztonsági kockázatokat rejt magában. Léteznek olyan mozgásérzékelők, amelyek kifejezetten kisállat tartásához lettek kialakítva. Van olyan gyártó, amely méret, van, amelyik súly szerint határozza meg az érzékelő által még tolerált háziállatot. Fontos szabály, hogy az érzékelő kizárólag egyetlen kisállat jelenlétét feltételezi az érzékelési területen, és ehhez is szükséges a minimum távolság megtartása az adott érzékelőtől. Ez utóbbi kifejezetten a cicák esetében problémás, akik akár a függönyön is fel tudnak mászni. A legbiztosabb megoldás, ha teljeskörű felületvédelmet építtetünk ki, és elmenetelkor csak az üvegtörés, illetve nyitásérzékelőt aktiváljuk.

A kalitka lakóival egyszerűbb a helyzet, olyan helyre kell őket tenni, amire nem lát rá az érzékelő. A hangutánzó madarak bármilyen tökéletesen is utánozzák az eltörő üveg hangját, hiányzik belőle az alacsony frekvenciájú rezgés, ami beindíthatja az akusztikus üvegtörés érzékelőt. Az akvárium lakóival szintén nincs gond, hiszen a mozgásérzékelő nem lát át az akvárium üvegfalán.

Amennyiben szüksége van kisállatvédett riasztórendszerre, vagy további kérdései vannak a témában, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 1 700 1091 telefonszámon, vagy az info@prosec.hu e-mail címen.

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?