ProSec Biztonsági Percek - Lehet nyitott ablak mellett biztonságban aludni?

ProSec Biztonsági Percek

A nyár közeledtével egyre jobb az idő, egyre hosszabb ideig, adott esetben éjszakára is szeretnénk nyitva tartani az ablakokat. Érthető módon egy meleg nyári nap után jól esik az éjszakai szellőztetés, de vajon hogyan egyeztethető össze a biztonsággal? Milyen védelmi megoldások léteznek a nyitott ablaknál alvásra?

Nyitott ablak esetén megszűnik a mechanikus védelem, az elektronikus jelzésé lesz a főszerep. Az ablakhoz tartozó nyitásérzékelő természetesen nem fog jelezni, amennyiben valaki bemászik rajta. A helyiségben lévő mozgásérzékelő működése bizonytalanná válik a nyitott ablak mellett, mert intenzíven cserélődik a külső és belső levegő, megmozgatva ezáltal a függönyöket.

A nyáron kinyitott ablakoknak van egy teljesen hétköznapi problematikája is, hiszen a szúnyogok pillanatok alatt ellepik a szobát, nem kevés kellemetlenséget okozva éjszakára. Amennyiben nincsen szúnyogháló az ablakon, a két problémát egyszerre lehet orvosolni vagyonvédelmi szúnyogháló felszerelésével. A vagyonvédelmi szúnyogháló jelzi, ha elvágják, feszítik, vagy rongálják a keretet. A mozgásérzékelőt ki lehet iktatni éjszakára, mert a szúnyogháló átveszi a védelmi szerepet. A vagyonvédelmi szúnyogháló felszerelése kettős céljából adódóan nem hasonlítható egy hagyományos szúnyoghálóéhoz, éppen ezért mindig kérje a riasztó szerelő közreműködését.

Amennyiben van már szúnyogháló az ablakon, megoldás lehet az ablakkeretre csatlakoztatott infrasorompó, amely láthatatlan fénysugarakkal védi az ablak mélyedését. Ennek az eszköznek a felszerelése szintén speciális szakértelmet igényel.

Az úgynevezett falsík védelemmel lehet hamarabb is jelezni a behatolási kísérletet. Ez a típusú védelem az ablakokat, ajtókat tartalmazó fal külső síkjára szerelt speciális mozgásérzékelőkből, vagy infrassormpókból áll, és már akkor jelez, ha valaki a fal közelébe ér.

Ezeket az eszközöket az építkezési fázisban kábelezéssel kötik össze a riasztó központtal. Utólagos kivitelezés esetén az érzékelők elemes táplálásúak és rádiós összeköttetéssel tudnak jelezni a riasztóközpontba.

Amennyiben még nem rendelkezik riasztórendszerrel, vagy távfelügyelettel, esetleg szeretne nyugodtan nyitott ablak mellett aludni a hűvös nyári éjszakákon, kérje ajánlatunkat az oldal alján, vagy hívjon minket a
+36 1 700 1091 telefonszámon.

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?