ProSec Biztonsági Percek - Sziréna az éjszakában

ProSec Biztonsági Percek

Egy autó esetében induláskor minden alkalommal meggyőződhetünk az akkumulátor aktuális állapotáról. Ha pöccre indul az autó, akkor rendben van, amennyiben viszont nehézkesen, vagy egyáltalán nem indul, az egyértelműen jelzi a hibát. Ehhez képest a riasztórendszerek akkumulátora szinte észrevétlenül működik. Akkor van szerepe, amikor megszűnik a lakásban az áramszolgáltatás rövidzárlat, vagy előre bejelentett áramszünet miatt. Ilyen esetekben a riasztó saját akkumulátora felel a rendszer további működéséért, amely hibajelzést küld a távfelügyeletre, és hibaüzenetet ír ki a kezelőegységen. Ha hosszú ideig nem áll helyre az áramszolgáltatás és az akkumulátor kezd lemerülni, akkor egy újabb hibaüzenet jelenik meg a kezelőn, és az ügyelet is további jelzést kap. Az akkumulátor lemerülő jelzését már komolyan kell venni, hiszen ha tovább folytatódik az áramszünet, a rendszer működése bizonytalanná válik, idővel összeomlik.

Ilyenkor szokott előfordulni, hogy indokolatlan téves riasztások keletkeznek, megszólal a sziréna és nem lehet kikapcsolni. Minden ügyfél rémálma, hogy az éjszaka csendjét egy önállósodott sziréna hangja töri meg és ott áll tehetetlenül a kezelőegység előtt, nem tudja elhallgattatni a jelzést.

Milyen megoldások vannak a probléma kezelésére?
  • Kössünk karbantartási szerződést, ez esetben a szerelő dolga, hogy ellenőrizze az akkumulátor töltöttségét és időben cserélje szükség esetén.
  • Ha nincs állandó szerelőnk, akkor magunknak szükséges gondoskodni az akkumulátor cseréjéről 2-3 évente.
  • A professzionális távfelügyeletek megállapodás esetén nyilván tudják tartani az akkumulátor cseréket, és értesítenek minket az esedékes újabb cseréről.

Akkumulátor alapvetően a riasztó központban, a segéd tápegységekben, illetve a szirénában található. Nincsen általános szabály arra vonatkozóan, hogy mikor kell cserélni, hiszen ez függ az áramkimaradások gyakoriságától és hosszától, az akkumulátor minőségétől, illetve a környezeti hatásoktól. Egy hétköznapi akkumulátor jellemzően legalább két évig működőképes.

Amennyiben még nem rendelkezik riasztórendszerrel, vagy távfelügyelettel, esetleg szeretné felülvizsgáltatni riasztórendszerének akkumulátorait, keressen minket a +36 1 700 1091 telefonszámon, vagy a prosec@prosec.hu e-mail címen.

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?