ProSec Biztonsági Percek - Karácsonyi készülődés

ProSec Biztonsági Percek

A lázas ünnepi készülődésben gyakran megfeledkezünk az alapvető biztonságot érintő kérdésekről. A díszvilágítások lassan mindenhol felkerülnek a épületekre és a kerti fákra. Az eddig lehúzott redőnyöket a sötétség beköszöntével nem engedjük le feltétlenül, hiszen a csodásan feldíszített karácsonyfát büszkén mutatjuk meg a szomszédoknak is.

Legyen békés az ünnep!

Bár valóban szemet gyönyörködtetőek az ünnepi fények, ugyanakkor legalább két szempontból érdemes jobban megvizsgálnunk a karácsonyi dekorácó biztonsági kockázatait. Az ingatlant körülölelő fényekből viszonylag egyszerű következtetni a lakók vagyoni helyzetére, ezáltal könnyen válhatunk célponttá a betörők szemében. Emellett ha a karácsonyi díszvilágítás hétköznap minden este fel van kapcsolva, de hétvégén sötétbe burkolózik a ház, valószínűsíthető, hogy elutazott a család.

Csak a gyertya lángja égjen!

Nincs ünnepi időszak eldőlő adventi gyertya, vagy csillagszoróról lehulló szikra miatti tűzeset nélkül. Nagyon fontos, hogy semmiképpen ne hagyjunk őrizetlenül égő gyertyát gyúlékony asztalterítőn! A csillagszórót pedig teljes biztonsággal kizárólag kültéren lehet használni. Bár látványos fénykarikákat lehet vele csinálni, de ezt a mutatványt ne engedjük át a gyerekeknek, mert pillanatok alatt égési sérüléseket szenvedhetnek el.

Karácsony előtt szinte bárhol lehet színes villanyfüzéreket vásárolni. Jól gondoljuk meg, hogy érdemes-e pár száz forintért az életünket kockáztatni és ellenőrizetlen gyártótól származó hibás, zárlatot, vagy áramütést okozó terméket beszerezni az ünnepi hangulat érdekében. Ha a korábbi években megvásárolt füzért vesszük elő, használat előtt feltétlenül ellenőrizni kell az állapotát. Ha a vezeték, vagy a hosszabbító megtört, megolvadt, nem szabad többet használni. Éjszakára, vagy a távollétünk alatt mindig ki kell húzni a konnektorból.

Az Országos Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az idei évben legalább 100 ember vesztette életét lakástűz és szén-monoxid mérgezés miatt.

Amennyiben, még nem rendelkezik riasztórendszerrel, esetleg érdeklődni szeretne távfelügyeleti szolgáltatásunk és aktuális akcióink iránt, kérjen visszahívást az oldal alján, vagy hívjon minket a +36 1 700 1091-es telefonszámon.

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2022 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?