Radarsorompó

A radarsorompót másnéven mikrohullámú sorompót korábban katonai objektumok-, ipari létesítmények és repterek védelmére használták. Köszönhetően a gyártási költségek csökkenésének és a telepítés egszerűsödésének, az eszköz szélesebb körben is elterjedt ma már a magánszférában is gyakran megtalálható.
Az infrasugaras sorompóval ellentétben ez az eszköz, nagyjából 9-10 Ghz frekvenciájú mikrohullámokat bocsát ki, ezzel vizsgálva a területet.

Radarsorompó előnyei

A radarsorompó vagy másnéven mikrohullámú sorompó hatalmas előnye, hogy nem érzékeny az időjárási viszonyokra, nem befolyásolja a működését, az erős havazás, esőzés vagy a sűrű köd.
Az infrasorompókkal ellentétben az érzékelés nem egy vonalban, hanem háromdimenziósan történik, ezáltal sokkal nagyobb érzékelési területet lát be az eszköz.

A radarsorompók rendkívül fejlett szoftverekkel rendelkeznek, ennek köszönhetően a téves riasztások száma elenyésző. Az eszköz könnyűszerrel felismeri a kisállatokat vagy az olyan jelzéseket, amik nem veszélyforrások.
Az eszköz képes figyelni és felismerni az adott mozgástípusokat, felismeri, ha egy adott tárgy a szél miatt mozog, ekkor nem fog riasztást indítani.

Radarsorompó által biztosított terület

Az érzékelő által biztosított terület átmérője 6 méter is lehet, akár 200 méter hosszan.
Használva az eszközök csatorna választásának lehetőségét, egy védendő területre több radarsorompó is telepíthető.

Az érzékelő telepítésénél, különösen figyelni kell a területre, ennek az eszköznek nagyobb helyigénye van, mint az infrasorompónak. A téves riasztások elkerülésének érdekében, érdemes olyan helyen elhelyezni, ahol az aljnövényzet nem nagyobb, mint 30 cm, a terep sík, nincsenek nagyobb dombok, mélyedések vagy buckák.
Ha egy radaros sorompó megfelelően van telepítve, akkor hatalmas területet meg lehet vele figyelni.

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?