Életet mentett a távfelügyelet

ProSec Sikertörténetek

Kis híján tragédiába torkollt egy ártalmatlannak tűnő hibabejelentés, ám a ProSec Kft. tapasztalt munkatársának köszönhetően sértetlenül kimentették a lakástűzből az idős házaspárt. Karácsony közeledtével kiemelten fontos, hogy vigyázzunk értékeinkre, otthonunkra és ennek kivitelezését profikra bízzuk.
Nem mindennapi – szerencsés kimenetelű – akcióban volt része munkatársainknak decemberben, egy II. kerületi házban.

Idős ügyfelünktől éjfél után érkezett hívás a 24 órás szerviz szolgálatra, hogy a ház folyamatosan riaszt. Miközben az ügyeletes felvette az adatokat, egy a háttérben sípoló hangra lett figyelmes. Miután rákérdezett a hang forrására, kiderült, hogy az egy elemes szénmonoxid érzékelőből érkezik, a konyhából. Az idős úr benyitott a helyiségbe és csak annyit kiáltott, hogy lángol a konyha. A hívás váratlanul megszakadt és a szervizes kolléga már visszahívni sem tudta az ügyfelet.

A tapasztalt munkatárs azonnal hívta a távfelügyeleti központot, ahol a riasztás mellett az áramingadozás tényét is megerősítették. A kimagasló szakmai tapasztalattal rendelkező járőrök 7 percen belül a helyszínen voltak, azonnal felmérték a helyzet súlyosságát.
M. János a járőrautóinkban rendszeresített oltókészülékkel bevetette magát a lángoló konyhába, mert látta, hogy a lángok hamarosan elérik a gázvezetéket. Társa a jó helyismeretnek köszönhetően tudta, hol zárja el a gázt és a villanyt, majd sietett kimenteni a házaspárt az égő lakásból, mire a tűzoltók megérkeztek a lángokat munkatársunk megfékezte, így nem kellett a tűzcsapról elárasztani a házat, további károkat okozva a helyiségben. Kiderült, hogy az áramingadozást és a tűzesetet elektromos tűz okozta.

Frissítés

2020. december 18-án egy új, távfelügyeletre köthető szénmonoxid érzékelővel ajándékoztuk meg a bácsit, hogy a továbbiakban ilyen eset ne fordulhasson elő többet. Az ajándékot az a szervizes munkatársunk vitte el neki, akivel vonalban volt a tűzeset estéjén.

A találkozáskor H. Gábor elmondta a tapasztalatait:
Éjjel egy órakor a ház szirénázására ébredtem, lementem és nem tudtam hatástalanítani a riasztót. Kértem a 24 órás ProSec szervizt, hogy jöjjenek minél korábban. Miután kinyitottam az iroda ajtaját olyan füst volt, hogy nem lehetett semmit látni. A szénomoxid érzékelő is folyamatosan sípolt, azt sem lehetett elnémítani. Szerencsére nagyon hamar megérkeztek a járőrök és azonnal bevetették a poroltót, majd gyorsan eloltották a tüzet. 6-7 perccel korábban érkeztek, mint a tűzoltók. Mivel eloltották a tüzet, már nem kellett vízzel oltani. Most láttam igazán hasznát a távfelügyeletnek. Nem mindig szoktuk bekapcsolni a riasztót, van, hogy elfelejtjük, de az eset óta mindig figyelünk, hogy ne felejtsük el. Lehetséges, hogy az életünket mentette meg.

Nagyon fontosnak tartom a riasztórendszerek használatát, mert ha nem lett volna ez a riasztás, az egész ház leéghetett volna. Míg aludtunk ez a tűz nem jutott volna el a tudatunkig, hogyha nem szólal meg a sziréna. Feltétlenül hasznos volt a távfelügyelet, a járőrök kiérkezése pedig életmentő volt.

Tanulság

24 órás szerviz-szolgálat - felkészült szakemberek felügyelik és segítenek elhárítani a műszaki hibákat a nap 24 órájában. A technikai hibák elhárítása mellett a felmerülő további problémák megelőzésében számítani lehet elhivatottságukra.

24 órás távfelügyelet - ügyeletünk hetente több, mint kétszázezer jelzést dolgoz fel. Behatolási kísérletre utaló mozgásérzékelők-, pánikgombbok- és az életfunkciókat jelző, víz-, tűz-, vagy CO érzékelők jelzéseit. Gyors reagálásuknak köszönhetően a járőrindítással egyidőben a hatóságokat (Rendőrség, Tűzoltóság, Mentőszolgálat) is a helyszínre küldik.

Járőrszolgálat - nagy teljesítményű terepjárókkal, autónként két fővel, Budán szerződésben vállaljuk, hogy 10 percen belül a helyszínre érünk. Nekünk mindegy, hogy hóban, vagy sárban kell a helyszínre érni. Járműveinkben az azonnali helytálláshoz szükséges minden felszerelés megtalálható, pont azért, hogy tűz esetén nem csak a mentésben, de az oltásban is felkészülten tudjuk biztosítani a terepet a kiérkező tűzoltók előtt.

Járőrök - szolgálatot adó járőreink szakmai és vagyonvédelmi engedélyekkel, szakmai kamarai tagsággal, ISO minősítéssel és kimagasló szakmai tapasztalattal rendelkeznek. A bűnelkövetők feltartóztatása, hatóságnak átadása mellett műszaki problémákat is elhárítanak. Katasztrófa helyzetekben jó helyzetfelismerő képességüknek és helytállásuknak köszönhetően megmentett életekre is nagyon büszkék vagyunk.

A fenti eset is jól példázza, hogy érdemes professzionális, komplex szolgáltatást nyújtó távfelügyelettel dolgozni. Ha a családunk, értékeink biztonságának megóvása a cél, nem célszerű az olcsó megoldást választanunk. A ProSec Kft a nap 24 órájában, az év 365 napján elérhető, járőrei ISO minősítéssel rendelkeznek, szakmai tapasztalata pedig 30 évre nyúlik vissza.

Mi ezeket nyújtjuk egy ilyen esetben, javasoljuk, hogy ennél kevesebbel ne is érje be!


vagy Hívjon most! +36 1 315 0980

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?