ProSec Blog - Betörésekről általában

ProSec Blog

Betörésekről általában

A legtöbb betörés nyáron és az ünnepek alatt történik, hiszen ezekben az időszakokban marad a legtöbb ingatlan üresen. Ne felejtsük el, hogy egy betörés sosem egyik pillanatról a másikra történik, 90%-uk előre megtervezett.

A bűnözők megfigyelik a lakásokat, annak védelmi rendszerét, az ott élők szokásait és ezek alapján próbálnak majd bejutni.

Védelem

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, ne osszuk meg a közösségi oldalakon, hogy mikor megyünk nyaralni, mert ezzel csak felhívjuk a betörők figyelmét arra, hogy üresen marad a ház.

„A kutya az ember legjobb barátja.” - tartja a közmondás. Az egyik legősibb védelmi módszer valóban a házőrző kutyák tartása. Habár kedvenceink nem nyújtanak 100%-os védelmet, de a betörők általában elkerülik azokat az ingatlanokat, ahol nagytestű kutyák vannak.

A legbiztosabb módszer a riasztórendszerrel egybekötött távfelügyeleti szolgáltatás használata. A betörők nem szeretnek kockáztatni, nem szívesen törnek be olyan ingatlanokba, amik jól láthatóan kiemelt védelem alatt állnak. Sokan használnak “álkamerákat” és “álszirénákat”, ezek célja elhitetni a betörővel, hogy otthonuk védelem alatt áll. Ezt a megoldást egy képzett betörő elég könnyen felismeri és megkülönbözteti a valódi, aktív védelemmel biztosított ingatlanoktól.

Népszerű célpontok

Buda sajnos még mindig nagyon népszerű betörési célpont, az újépítésű kertesházak a leggyakrabban behatolási kísérletet elszenvedő ingatlantípusok.

A kertesházak után az albérletek a legnépszerűbbek. A főbérlő nem szívesen költ riasztórendszerre, és az is ritkán fordul elő, hogy az albérlő a saját költségén szerel be védelmi rendszert átmeneti lakhelyére. Erre a problémára nyújthat megoldást az Ajax hordozható okosriasztó rendszere, ami pillanatok alatt felszerelhető.

Egy betörés jellemzően 15-20 percig tart

A bűnözők nem szeretnek sokat időzni egy ingatlanban, gyorsan körülnéznek és viszik a szem előtt lévő tárgyakat. Éppen ezért fontos, hogy rejtsünk el jól mindent, lehetőleg olyan helyre, amit nehezebben találnak meg. A zoknis fiók, illetve a ruhásszekrény nem a legjobb megoldás. Természetesen nem szerencsés az sem, ha a bejárati ajtó mellett hagyjuk pénztárcánkat és a kocsikulcsokat.

A ProSec távfelügyeleti szolgáltatásával garantáljuk, hogy 10 percen belül, vagyis a betörési kísérlet közben kiérkezünk a helyszínre, megvédve ezzel Ön, családja és értékeinek biztonságát.


Ide kattintva kérje ajánlatunkat még ma!

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?