ProSec Blog - Vezetékes, vagy vezeték nélküli riasztó?

ProSec Blog

Vezetékes, vagy vezeték nélküli riasztó?


Az elmúlt években egyre népszerűbbé és ezáltal elterjedtebbé vált a vezeték nélküli technológia. Ez a megoldás természetesen a vagyonvédelmi eszközök piacán, vagyis a riasztórendszereknél is megjelent.

A vezetékes rendszerek különböző eszközök biztonságtechnikai kábellel kapcsolódnak egymáshoz. Ezzel szemben a vezeték nélküli, vagy más néven rádiós rendszereknél az érzékelőbe egy miniatűr rádióadó van beépítve, melynek energiaellátását saját áramforrásból, jellemzően alkáli elemmel szokták megoldani. Az érzékelők és a központ között a jelzésátvitel ennek megfelelően rádiós módszerrel történik.

Melyek az egyes rendszerek előnyei, vagy éppen hátrányai?


Vezetékes
  • A rendszer eszközeinek anyagköltsége kedvezőbb
  • Az érzékelőkben nem kell elemet cserélni, emiatt fenntartási és karbantartási költsége is alacsonyabb
  • A kábelezés miatt munkaigényes, ezáltal lassabban és drágábban telepíthető
  • Utólagos átalakítása és bővítése nehezebb

Vezeték nélküli
  • Lényegesen gyorsabban és olcsóbban telepíthető, akár teljes mértékben fúrás és vésés nélkül
  • Egyszerűen bővíthető és variálható
  • Fenntartási költsége a ciklikus elemcserék miatt magasabb (típustól függően 1-5 évente)

Melyik rendszert válasszam?


Mindkettő kivitelezésnek megvannak a maga előnyei, kizárólag az objektum adottságaitól és a személyes igényektől függ, hogy melyik a megfelelő választás az Ön számára. Választás előtt mindenképpen érdemes szakmai konzultációt és bővebb tájékoztatást kérni.

Amennyiben még nem rendelkezik riasztórendszerrel, nyári akciónk keretében 50% kedvezménnyel juthat hozzá vezeték nélküli Ajax kezdő szetthez, vezetékes Paradox rendszer kiépítésénél pedig LCD kezelőt és 3 hónap ingyenes OkosOtthon alkalmazást adunk Önnek ajándékba augusztus 31-ig. Ha szeretne részt venni akciónkban, vagy szeretne többet megtudni a vezetékes és a vezeték nélküli riasztórendszerekről, kérjen visszahívást az oldal alján, vagy hívjon minket a +36 1 700 1091-es telefonszámon.

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?