Tűz megelőzése

A tűz megelőzésére különböző érzékelők állnak rendelkezésünkre: füst, hő, gáz, láng stb. A háztartásokban a füstérzékelő a legelterjedtebb, elérhetőségének és könnyű beszerelhetőségének köszönhetően.

A füstérzékelők olyan optikai készülékek, amik a levegőben előforduló füst részecskéket észlelik és ez alapján adnak le jelzést. Éppen ezért, láng- és hőérzékelőket, olyan helyeken szoktak alkalmazni, ahol a levegő portartalma magasabb, vagy üzemszerűen előfordulhat füst, ilyenkor önmagában a füstérzékelő már nem nyújt elégséges védelmet.

A füstérzékelő a tűz már korai szakaszában jelez nekünk, ezzel elősegítve a komolyabb károk megakadályozását.

Az áruk a hétköznapi ember számára is könnyen megfizethető és elenyésző, ahhoz képest, amekkora biztonságot nyújt.

Beszerelésük

A füstjelzőket értelemszerűen, olyan helyre kell telepíteni, ahol az átlagnál magasabb a tűz előfordulásának valószínűsége (pl.: konyha), de ügyelni kell a térelrendezésre. Jellemzően a helység legmagasabb pontjára célszerű felszerelni és kerülendőek az olyan helyek, ahol túl nagy a légmozgás, a porképződéssel járó tevékenység, vagy nagy mennyiségű gőz keletkezik ugyanis ezek befolyásolhatják az eszköz működését.

Fontos, megjegyezni, hogy ugyanúgy, mint bármely eszköz a füstérzékelő is karbantartást igényel. A legtöbb füstjelző készülék elemmel működik, ezek élettartama általában 1 év. A készülék jelez nekünk, ha az elemek lemerültek, ezeket, próbáljuk meg a lehető legrövidebb időn belül kicserélni.

Milyen füstérzékelőt vegyünk?

Mindenképpen megbízható forrásból vásároljuk meg, és ne a sarki piacon! Ne ezen spóroljunk, hivatalos garanciát biztosító neves áruházakban is relatíve olcsón hozzájuthatunk. Vásárlás előtt érdemes szakértő véleményét kikérni, ebben az esetben forduljon bátran hozzánk és mi díjmentesen segítünk Önnek!

Távfelügyelettel való összekötés

Sajnos a füstérzékelő nem sokat ér, ha nem vagyunk a közelben és nem halljuk a jelzést, esetleg elutazunk és üresen hagyjuk a házat. Hatalmas károkat tud okozni egy égve felejtett tűzhely vagy gyertya.

A ProSec Kft. tűzjelző távfelügyeletének köszönhetően, nem kell többé aggódnia.

A füstjelző által jelzések azonnal továbbításra kerülnek diszpécser központunkba, ahol pillanatokon belül intézkedünk. A tűzjelzéseket automatikusan továbbítjuk a tűzoltóság felé, értesítjük az ügyfél által megadott személyeket és járőreink is a helyszínre sietnek.

Kérjük érdeklődjön a +361 315 0980 számon vagy keresse fel munkatársunkat a további elérhetőségek egyikén.

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?