ProSec Biztonsági Percek - Esős idő

ProSec Biztonsági Percek

Esős idő


Beköszöntött a tavasz, de egyelőre a jó idő még várat magára. Szinte minden napra jutnak záporok, átvonuló zivatarok. Ez a növényvilág növekedését, gyarapodását nagyban elősegíti, viszont biztonságtechnikai szempontból számos helyzetben kellemetlenségeket tud okozni. A lezúduló csapadék mennyisége komoly zavaró tényező tud lenni a kültéri infrasorompók működésében.

Az infrasorompók általában jól tolerálják az esőt, de a folyamatos vízsugárra mozgást érzékelnek, ezáltal bejelezhetnek. A falsík közelében elhelyezkedő heves esőzés esetén gyakran előfordul, hogy átbukik a víz az ereszcsatornán és az infrasorompó nyomvonalában lezúduló víz riasztást generál. Ez az egyik legnehezebben felderíthető riasztás, mert az eső elvonulása után semmilyen nyom nem marad.

Amennyiben ilyen, nem detektálható hibáról vesz tanúbizonyságot, természetesen nem kell lecserélni a megfelelően működő egységeket, szakértőink a több évtizedes tapasztalatuknak köszönhetően könnyedén megállapítják, hogy miért is jelzett az érzékelő.

De mégis hogyan lehet ezt megelőzni?

Tisztítsuk ki az ereszcsatornát a bele hullott falevelektől, amikor időnk megengedi. Ezzel megelőzhetjük az egyik leggyakrabban előforduló téves riasztást.

A gyakori eső hatására nagyon gyorsan fejlődnek a növények. A gyors növekedés hatására az infrasorompó nyomvonalába ültetett növényzet, rózsabokor, virágok hirtelen megnyúlnak és belenőnek az infrasorompó érzékelési területébe.

De nem csak az aljnövényzet növekedése tud fejtörést okozni. A gyengébb, rugalmasabb faágak is képesek az infrasorompók látószögén belülre férkőzni, így okozva egy esetleges téves riasztást. A karcsú fa lombkoronája megtelik levelekkel, az ágak lehajlanak és a szél hatására belibbenhetnek az infrasorompók elé, egészen ameddig le nem metszük a fák alsó ágait.

Ezenkívül előfordulhat estefelé, vagy hűvös hajnalon, hogy a levegő nedvességtartalma és a hőmérséklet alakulása harmatponti jelenséget produkál, azaz az infrasorompó borítása apró vízcseppekkel lesz tele és szétszórja a sugarakat, hibát jelez az eszköz. Ilyen esetekben a legcélszerűbb megoldás páramentesítő spray használata.

Szolgáltatásaink

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.


© 1990 - 2023 ProSec Biztonságtechnikai Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 10617308-2-43 · EU Adószám: HU10617308 · Cégjegyzékszám: 01 09 074494Bankszámlaszám: 11706016-20721275-00000000 · IBAN száma: HU30 1170 6016 2072 1275 0000 0000 · SWIFT kód: OTPVHUHB
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Segíthetek?